Samen Beter

Samen beter

Waardegedreven zorg

De juiste zorg of behandeling is voor iedere patiënt anders. Als Santeon ziekenhuizen bieden we zorg die waarde toevoegt aan de kwaliteit van leven van onze patiënten. Hierbij kijken we niet alleen naar medische resultaten en kosten, maar ook naar andere aspecten die voor patiënten belangrijk zijn. Bijvoorbeeld de mate van pijn of de gemoedstoestand na een behandeling. Samen gaan we voor de maximale waarde van zorg voor de patiënt. Dit doen we met het Santeon Samen Beter programma, gebaseerd op de waardegedreven zorg methodiek.

Om vernieuwing en verbetering van zorg te realiseren, werken we als Santeon ziekenhuizen voor verschillende aandoeningen aan het Samen Beter programma. Onze zorgprofessionals werken hierbij aan het verbeteren van de zorg. Dit gebeurt door het continu meten en vergelijken van de uitkomsten van zorg en het verbeteren van geleverde zorg.

Het meten van de uitkomsten van zorg kan ook bijdragen aan het personaliseren van zorg: zorg aanpassen aan de wensen en voorkeuren van de patiënt. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar zorguitkomsten die van waarde zijn voor de individuele patiënt. Door deze informatie toegankelijk te maken voor patiënten, kunnen zij – samen met de zorgverlener- beter beslissen welke behandeling het beste bij hen past.

hoe we werken

Verbeterteams

Voor iedere Samen Beter aandoening werken verbeterteams aan het verbeteren van de zorg. Deze bestaan uit zorgprofessionals vanuit alle betrokken disciplines, een patiënt, projectleider en data-analist. Aan de hand van de scorekaart worden per half jaar resultaten gemeten, geanalyseerd en onderling besproken. We doen dit met ons gezamenlijke dataplatform HIPS. Dit is een continu proces van leren en verbeteren.

Zorg verbeteren

Waardegedreven zorg

Onze Samen Beter verbeterprogramma’s zijn gebaseerd op waardegedreven zorg methodiek, ofwel Value-Based Health Care. Dit houdt in dat onze medisch specialisten en zorgverleners in verbeterteams de kenmerken van de patiëntgroep, scorekaart en behandelopties vaststellen. De scorekaart bepalen we samen met de patiënt. Heel belangrijk, want de patiënt weet als geen ander welke uitkomst uiteindelijk bijdraagt aan de kwaliteit van zijn leven.