Onze aanpak

Samen werken we aan betere zorg

De juiste zorg of behandeling is voor iedere patiënt anders. Santeon ziekenhuizen gaan voor de maximale waarde van zorg voor de patiënt. We kijken naar medische resultaten en kosten, maar ook naar andere aspecten die voor de patiënt belangrijk zijn. Kortom, samen gaan we voor betere resultaten.

Verbeterprogramma

Samen Beter

Om vernieuwing en verbetering te realiseren, werken we binnen de Santeon ziekenhuizen voor verschillende patiëntgroepen aan het Samen Beter programma. Dit programma is gebaseerd op de waardegedreven zorg methodiek, ofwel Value-Based Health Care. Dit betekent dat onze medisch specialisten en zorgverleners continu werken aan het verbeteren van de zorg. In nauwe samenwerking met de patiënten, omdat zij als geen ander weten welke uitkomsten uiteindelijk bijdragen aan de kwaliteit van hun leven.

Meer informatie
Samenwerken

Thema’s

Als zeven Santeon ziekenhuizen werken we samen aan de beste patiëntenzorg van morgen. Onze professionals werken binnen verschillende programma’s met elkaar aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg.

Bekijk alle programma’s
Samen Beter team aan het werk

Samen Beter

Verbeterprogramma waarmee onze zorgprofessionals werken aan continue verbetering van zorg.

Bekijk programma

Zorg bij jou

Digitale zorginnovatie die we komende jaren uitrollen tot een landelijk platform met 24/7 dienstverlening.

Bekijk programma

Samen beslissen

Om samen beslissen te stimuleren zetten we ons in voor het delen van resultaten van zorg.

Bekijk programma
Samen Beter

Resultaten

Met ons Samen Beter programma werken we inmiddels voor verschillende patiëntgroepen aan betere zorg. De resultaten van onze zorg en verbeteringen delen we hier. Zo leren we van elkaar en kunnen patiënten, samen met hun arts, betere keuzes maken over een behandeling of ziekenhuis.

Alle Samen Beter patiëntgroepen
Missie

Onze ambities

De Santeon ziekenhuizen willen de beste zorgkwaliteit bieden en toonaangevend zijn in de manier waarop ziekenhuiszorg in Nederland georganiseerd is. Om dat te realiseren, streven we vijf ambities na.

1

Patiënten zijn actief betrokken bij hun behandeling en keuzes

2

Professionals werken intensief samen

3

Krachten voor innovatie en onderzoek zijn gebundeld

4

Kwaliteit is inzichtelijk

5

De zorg in Nederland is toegankelijk en betaalbaar