Onze aanpak

Samen werken we aan betere zorg

De Santeon ziekenhuizen bieden zorg die voor de patiënt waarde toevoegt aan de kwaliteit van zijn of haar leven. We kijken naar medische resultaten en kosten, maar ook naar andere aspecten die voor de patiënt belangrijk zijn. Kortom, samen gaan we voor betere resultaten.

Verbeterprogramma’s

Samen Beter

Om vernieuwing en verbetering te realiseren, werken we binnen de Santeon ziekenhuizen aan het Samen Beter programma, voor verschillende aandoeningen. Dit programma is gebaseerd op de Value-Based Health Care theorie. Dit betekent dat onze medisch specialisten en zorgverleners continu werken aan het verbeteren van de zorg. In nauwe samenwerking met de patiënten, omdat zij als geen ander weten welke uitkomsten uiteindelijk bijdragen aan de kwaliteit van hun leven.

Meer informatie
Samenwerken

Projecten

Als zeven Santeon ziekenhuizen werken we samen aan de beste patiëntenzorg van morgen. Onze professionals werken binnen verschillende programma’s en projecten met elkaar aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg, met onze patiënten als partner én inspiratiebron.

Bekijk alle projecten

Samen Beter

De juiste zorg of behandeling is voor iedere patiënt anders. Als Santeon ziekenhuizen bieden we zorg die waarde toevoegt aan de kwaliteit van leven van…

Bekijk project

Zorg bij jou

Gezamenlijk dataplatform van de zeven Santeon ziekenhuizen om sneller te kunnen, onderzoeken, verbeteren en innoveren.

Bekijk project

Samen beslissen

Landelijk programma in opdracht van Ministerie van VWS om uitkomstinformatie toegankelijk te maken in de spreekkamer.

Bekijk project
Samen Beter

Resultaten

Met ons Samen Beter programma werken we inmiddels voor zestien verschillende aandoeningen aan betere zorg. De resultaten van onze zorg en verbeteringen delen we hier. Zo leren we van elkaar en kunnen patiënten, samen met hun arts, betere keuzes maken over een behandeling of ziekenhuis.

Alle Samen Beter aandoeningen
missie

Onze ambities

De Santeon ziekenhuizen willen de beste zorgkwaliteit bieden en toonaangevend zijn in de manier waarop ziekenhuiszorg in Nederland georganiseerd is. Om dat te realiseren, streven we vijf ambities na.

1

Patiënten zijn actief betrokken bij hun behandeling en keuzes

2

Professionals werken intensief samen

3

Krachten voor innovatie en onderzoek zijn gebundeld

4

Kwaliteit is inzichtelijk

5

De zorg in Nederland is toegankelijk en betaalbaar