Samen Beter Heupfractuur

Samen Beter

Betere zorg voor patiënten met een heupfractuur

Bij een gebroken heup (heupfractuur) zijn de botten rond het heupgewricht op één of meerdere plaatsen gebroken. De oorzaak is vaak een val of een ongeluk, waardoor de heup een flinke klap heeft gekregen. Bij een gebroken heup is er meestal sprake van een breuk net onder de heupkop.

Heupfracturen komen veel voor. In Nederland circa 16.000 keer per jaar. Heupfracturen worden vooral bij ouderen gezien en komen meer voor bij vrouwen dan bij mannen.
(bron: RIVM.nl)

Patiëntgerichte informatie

Hoe werkt deze infographic?

Op deze pagina vindt u meer informatie over de patiënten die onder behandeling zijn bij een Santeon ziekenhuis en de zorg die wij hen bieden. We hebben deze informatie visueel verwerkt en in blokken weergegeven. Alle blokken bevatten een ‘i’. Hier kunt u op klikken om te lezen wat er in het blok wordt weergegeven. Wilt u meer uitleg over een term of onderwerp? Klik dan op de knop ‘meer informatie’.

Totaal aantal patiënten

Hier ziet u het aantal patiënten met een heupfractuur dat onder behandeling is in een Santeon ziekenhuis.

Periode: 1 oktober 2021 t/m 30 september 2022

2.505 patiënten met een heupfractuur

Hier ziet u de man/vrouw verdeling van patiënten met een heupfractuur, die onder behandeling zijn in een Santeon ziekenhuis.

Periode: 1 oktober 2021 t/m 30 september 2022

Geslacht

Man
Vrouw
36% man
64% vrouw

Hier ziet u de leeftijdsverdeling van patiënten met een heupfractuur die onder behandeling zijn in een Santeon ziekenhuis.

Periode: 1 oktober 2021 t/m 30 september 2022

Leeftijd

20% < 70 jaar
28% tussen 70 – 79 jaar
38% tussen 80 – 89 jaar
15% ≥ 90 jaar