Carrière

Werken bij een Santeon ziekenhuis

Talentontwikkeling en werkplezier vinden we belangrijk binnen de  Santeon ziekenhuizen. Daar investeren we graag in. Om continue verbetering in de zorg te realiseren, bieden we professionals een plezierige werkomgeving, uitdagende projecten en een breed trainingsaanbod. We stimuleren het doen van onderzoek en de uitwisseling tussen de Santeon ziekenhuizen

Het grote aantal patiënten, de landelijke dekking en aantoonbare resultaten maakt Santeon ook een interessante samenwerkingspartner voor derden. Denk aan onderzoeksinstituten, patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars, start-ups, leveranciers en overheden.  Jouw ideeën en kennis kunnen dus grote impact hebben op betere zorg voor patiënten. 

werken bij een santeon ziekenhuis

Wat betekent dit voor jou?

Bij Santeon krijg je beste van twee werelden om kennis, ervaring en inspiratie op te doen: de nabijheid van je collega’s in je eigen ziekenhuis en een landelijk netwerk van Santeon collega’s.

Werkplezier

Neem een kijkje in de keuken bij collega’s van andere Santeon ziekenhuizen

Leren en verbeteren

Word lid van een verbeterteam voor betere patiëntenzorg

Inspiratie

Neem deel aan kennissessies met Santeon collega’s in jouw vakgebied

Vitaliteit

Maak gebruik van het Santeon vitaliteitsprogramma ‘Sterk in je werk’

Impact

Draag concreet bij aan het verbeteren van de zorg in Nederland
vacatures

De zeven Santeon ziekenhuizen

Werken bij een Santeon ziekenhuis? Kijk voor de openstaande vacatures op de website van het ziekenhuis.

Tagline

Titel

Projectleider
Santeon Professional (m/v)

(16-24 uur per week)


Wat zoeken we?

Wij zoeken een Projectleider (16-24 uur) voor het project “Santeon Professional”.

Wat ga je doen?

In deze uitdagende functie krijg je alle gelegenheid en ruimte om jouw kwaliteiten op het gebied van projectleiderschap in een complexe omgeving in te zetten en te ontwikkelen. In samenwerking met de programmamanager Santeon Professional;

 • initieer je nieuwe programma’s en activiteiten,
 • ondersteun je alle leden van de vier disciplines uit het domein,
 • bereid je vergaderingen voor,
 • schrijf je plannen ter besluitvorming en werkt mee aan de implementatie ervan
 • werk je samen met Bureau Onderzoek en Innovatie om samen Santeon als de lerend platform verder vorm te geven.

Jij beschikt over een proactieve houding, organisatietalent en hands-on mentaliteit met een helikopterview. Je maakt makkelijk verbinding met alle disciplines en lagen in de Santeon organisatie. Je bewaakt de samenhang tussen de domein-gerelateerde thema’s en de bredere Santeon organisatie en voegt waar nodig/gevraagd kennis en informatie toe. Je signaleert tijdig het ontbreken van samenhang of stagnering van de voortgang en weet deze bij te sturen.

Je krijgt functioneel leiding van Caroline Reijnen (programmamanager Santeon Professional), hiërarchisch blijft jouw huidige manager je leidinggevende. Tevens heb je indien nodig gesprekken met de directeur Santeon.

Santeon als werkomgeving

Je komt te werken bij Santeon. Santeon is een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen die streven naar de hoogste kwaliteit van medische zorg, veiligheid en gastvrijheid. Als projectleider kom je te werken op het programmabureau van Santeon, in Utrecht. Daar werken we met ongeveer 35 mensen aan de ondersteuning van gezamenlijke programma’s en projecten, om de samenwerking tussen de zeven Santeon ziekenhuizen te stimuleren.

Het domein Santeon Professional bestaat uit vier disciplines: de portefeuille HR, Opleiding, de Verpleegkundige Staf Santeon en de Santeon Specialist. We werken samen met Bureau Onderzoek & Innovatie aan visie, strategie en programma’s om Santeon als lerend platform te ontwikkelen. Daarmee beogen we al onze 35.000 professionals optimaal te ondersteunen om te leren van collega’s in eigen huis en uit de overige huizen door kennis en best practices uit te wisselen en elkaars goede ideeën over te nemen. Om dat te faciliteren werken we o.a. ook aan:

 • een cultuur waarin we samenwerken vanuit nieuwsgierigheid, continu willen verbeteren, transparantie, professionele autonomie en reflectie;
 • leiderschap dat professionals koers geeft en de ruimte om zichzelf en onze waardegedreven zorg te ontwikkelen
 • opleiding en scholing om professionals te steunen continu te blijven leren.

In de afgelopen 3 jaar is het domein Santeon Professional een sterk team geworden waarin elke discipline werkt aan eigen programma’s maar ook in multidisciplinaire samenwerking programma’s heeft ontwikkeld zoals Santeon Spirit en de Santeon Specialist. Vanwege de groei van het domein zoeken we een projectleider om deze programma’s te helpen ontwikkelen en uitvoeren.

 

Jij:

 • hebt HBO of universitair denkniveau
 • hebt een proactieve houding die intern stimuleert en aanjaagt
 • hebt communicatieve vaardigheden: je maakt makkelijk verbinding en hebt inlevingsvermogen;
 • bent betrouwbaar: je komt je afspraken na;
 • kan goed plannen en organiseren;
 • hebt een vlotte pen: ervaring met het schrijven en uitwerken van beleidsstukken/projectplannen
 • hebt affiniteit met het werkveld van het domein Santeon Professional en de disciplines daarbinnen.

 

Wat bieden wij

Een afwisselende baan in een uitdagende werkomgeving in een flexibel en hecht team. Het betreft een functie voor 16-24 uur per week voor onbepaalde tijd met in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar. De functie van projectleider Santeon Professional is volgens ziekenhuis CAO ingeschaald in FWG 60. Inschaling vindt plaats op basis van meegebrachte kennis en ervaring.

Gebruikelijk binnen Santeon is dat de inzet van projectondersteuning gebeurt vanuit en/of naast de huidige functie.

De bedrijfscultuur kenmerkt zich door een klantgerichte instelling, dynamisch, zakelijk en no-nonsense met een warm hart voor patiëntenzorg en onze professionals.

Meer weten?

Wil je meer informatie over deze functie? Neem contact op met Caroline Reijnen telefonisch via
06-20956732 of via email c.reijnen@santeon.nl.

Solliciteren

Heb je interesse in deze functie? Stuur je motivatiebrief met cv uiterlijk 15 oktober aanstaande naar secretariaat@santeon.nl, ter attentie van Caroline Reijnen. De gesprekken vinden plaats op woensdag 20 oktober 2021 (in de ochtend).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gezamenlijke projecten

Werken bij het Santeon programmabureau

Het programmabureau van Santeon zorgt voor de ondersteuning van gezamenlijke programma’s en projecten, om de samenwerking tussen de zeven Santeon ziekenhuizen te stimuleren. Wil jij bijdragen aan deze unieke samenwerking en zo de zorgkwaliteit in Nederland naar een hoger niveau tillen? Dan ben je aan het juiste adres bij het Santeon programmabureau. Hieronder vind je onze openstaande vacatures. Maar je kunt ook een open sollicitatie sturen naar info@santeon.nl