Nieuws

04 maart 2024

Santeon en Nefrovisie laten zien hoe uitkomstinformatie in de nierzorg wordt toegepast

In het rapport ‘Samen voor betere nierzorg’ laten de organisaties samen zien welke rol uitkomstinformatie kan hebben bij het leveren van de best passende zorg en bij samen beslissen. Als Santeon lichten we toe hoe we uitkomstinformatie in de nierzorg toepassen bij het continu verbeteren en het personaliseren van zorg. We gaan dieper in op de verbeteraanpak van ons Samen Beter programma en delen actuele verbeterinitiatieven. Zoals het project om misprikken bij dialysepatiënten te verminderen, de Santeon behandelstandaard en de keuzekaart voor dialysepatiënten, die wordt ingezet zodat patiënten zo lang mogelijk kunnen blijven plassen.

Nefrovisie laat daarnaast zien hoe informatie gebruikt wordt in het kwaliteitssysteem van nierzorg. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van richtlijnen, landelijke registratie, benchmarking en bij de inspectie van de kwaliteit van zorg. In het rapport staan daarnaast adviezen over het duurzaam gebruik van uitkomstinformatie en de doorontwikkeling van het kwaliteitssysteem, gericht op wetenschappelijke verenigingen.

De showcase is tot stand gekomen naar aanleiding van een oproep van ZonMw om goede voorbeelden van duurzaam gebruik van uitkomstinformatie te delen. Naast de showcase nefrologie zijn er nog twee showcases: dikke darmkanker en knieartrose. In een vierde project zijn de drie showcases vertaald naar een algemene handleiding en toolkit voor andere wetenschappelijke verenigingen.

Contact
Heb je vragen over dit project? Neem dan contact op met Nelly van Uden of Hetty Prinsen via info@santeon.nl.

Lees hier het hele rapport.