Samen beslissen

samen beslissen

Gebruik van zorguitkomsten bij samen beslissen

In het kader van samen beslissen werken we binnen de Santeon ziekenhuizen aan het Experiment Uitkomstindicatoren om uitkomstinformatie toegankelijk te maken in de spreekkamer. Patiënten krijgen op maat informatie over uitkomsten van zorg, zodat zij -samen met de zorgverlener- beter kunnen beslissen over welke zorg en welk ziekenhuis het beste bij hen past.

Het Experiment Uitkomstindicatoren is onderdeel van het programma Uitkomstgerichte zorg van het ministerie van VWS, ZonMw begeleidt het project. Er is 4,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een periode van vier jaar (t/m 2022).

Samen beter

Waarom Santeon

Santeon werkt sinds 2012 aan (uitkomst)transparantie en continue verbetering van de zorg. Onze zorgverleners zijn transparant naar elkaar over de uitkomsten, kosten en doorlooptijden van de zorg binnen de zeven ziekenhuizen, en werken daarbij samen met patiënten. Het betrekken van patiënten is cruciaal om inzichten te verkrijgen die gebruikt kunnen worden in de spreekkamer. Het Experiment dat we in opdracht van het ministerie van VWS uitvoeren, is een mooie en logische volgende stap naar waardegedreven zorg. Onderdeel van het Experiment is dat Santeon zich inzet voor actieve verspreiding van de uit het Experiment verkregen inzichten, zodat andere zorgaanbieders en patiënten(vertegenwoordigers) hiervan kunnen profiteren.


Naar de website van het Experiment Uitkomstindicatoren