Health Intelligence Platform

Het Health Intelligence Platform Santeon (HIPS) is het gezamenlijke dataplatform van de zeven Santeon ziekenhuizen. Hierin kunnen de ziekenhuizen snel informatie met elkaar uitwisselen en vergelijken om te onderzoeken, zorg te verbeteren en te innoveren.

De Santeon ziekenhuizen samen beschikken over een groot volume aan waardevolle data rondom aandoeningen, behandelingen en behandelresultaten bij patiƫnten en de inzet van dure geneesmiddelen.

Door deze data samen te brengen, te analyseren en met behulp van rapportages beschikbaar te maken, kunnen zorgprofessionals eenvoudiger ervaringen en resultaten delen. Dit vormt een belangrijke basis om de zorg snel te kunnen verbeteren en innoveren. Ook biedt de database waardevolle informatie voorĀ wetenschappelijk onderzoek.

Data uitwisselen

Santeon Informatie Model

De basis van HIPS wordt gevormd door het Santeon Informatie Model (SIM). Hierin wordt data lokaal aangeleverd. Om dit optimaal te laten werken zijn er afspraken gemaakt over de (technische) taal waarin we met elkaar communiceren. Hiermee zorgen we dat de technische infrastructuren van de ziekenhuizen aansluiten op de centrale infrastructuur, zodat we in staat zijn nog sneller data uit te wisselen en samen te brengen.

Het model is gebaseerd op de Nictiz Zorg Informatie Bouwstenen (ZIB), wat samenwerken met andere ziekenhuizen of organisaties makkelijker maakt. Om veilig en effectief samen te kunnen werken via het HIPS-platform hebben de Santeon ziekenhuizen werkprocessen afgesproken. Ook werken we altijd conform de geldende wet- en regelgeving voor dataveiligheid en privacy.

Inspiratie

HIPS in beeld

Meer weten over HIPS? Bekijk onderstaande video, waarin wordt uitgelegd hoe HIPS werkt en welke kansen het platform biedt.