Health Intelligence Platform

Informatievoorziening & ICT

Health Intelligence Platform Santeon

Het Health Intelligence Platform Santeon (HIPS) is het gezamenlijke dataplatform van de zeven Santeon ziekenhuizen. Hierin kunnen de ziekenhuizen snel informatie met elkaar uitwisselen en vergelijken om te onderzoeken, te verbeteren en te innoveren.

De Santeon ziekenhuizen samen beschikken over een groot volume aan waardevolle data rondom aandoeningen, behandelingen en behandelresultaten bij patiƫnten. Door deze data samen te brengen, te analyseren en met behulp van rapportages beschikbaar te maken, kunnen zorgprofessionals eenvoudiger ervaringen en resultaten delen. Dit vormt een belangrijke basis om snel te kunnen verbeteren en innoveren. Ook biedt de database waardevolle informatie voor wetenschappelijk onderzoek. Hierbij werken we altijd conform de geldende wet- en regelgeving voor dataveiligheid en privacy.

We realiseren dit dataplatform door zowel in de ziekenhuizen als centraal met elkaar een informatiemodel te ontwikkelen, waarbij we afspraken maken over de (technische) taal waarin we met elkaar communiceren. Hiermee zorgen we dat de technische infrastructuren van de ziekenhuizen aansluiten op de centrale infrastructuur zodat we in staat zijn nog sneller data uit te wisselen en samen te brengen.