Samen Beter Reuma

Samen beter

Inflammatoire Artritis (reuma)

Reuma is een verzamelnaam voor een groep chronische aandoeningen. Het zijn allemaal ziektes aan het bewegingsapparaat, dat bestaat uit gewrichten, spieren, pezen en botten. Grofweg zijn de aandoeningen onder te verdelen in drie categorieën: ontstekingsreuma, artrose en wekedelen reuma.

1 op de 9 mensen in Nederland heeft een vorm van reuma. Reuma heeft een grote impact op het dagelijks leven van patiënten. Ze hebben bijvoorbeeld last van pijn, stijfheid en vermoeidheid. Bij de meeste vormen van reuma zijn de klachten goed te behandelen, maar reuma zelf is nog niet te genezen. (Bron: reumanederland)

Het Samen Beter Programma richt zich op ontstekingsreuma, één van de meest voorkomende vormen van reuma. De medische term hiervoor is reumatoïde artritis, wat valt onder inflammatoire artritis, een groep reumatologische aandoeningen.

vbhc

Samen Beter publicatie reuma

Please find the English version of the Better Together Rheumatoid Arthritis (RA) here.

Transparant

Webinar ‘Op weg naar gepersonaliseerde reumazorg’

Het verbeterteam Inflammatoire Artritis heeft eind 2021 een webinar gegeven waarin diverse zorgprofessionals, patiënten en data-analisten stil stonden bij de kracht en werking van het Samen Beter programma. Ook deelden zij hun visie op de belangrijkste ontwikkelingen binnen de reumazorg. Je kunt het webinar hier terugkijken.