Nieuws

04 juli 2023

Minister Kuipers opent ‘landelijk meldpunt tekorten medische hulpmiddelen’

Maandag 3 juli is in het ErasmusMC de presentatie van het Zorg Inkoop Netwerk Nederland gehouden. Dit is een inkoopsamenwerking opgericht door Santeon, InkoopAlliantie Ziekenhuizen (IAZ), de Universitaire Medische Centra, Intrakoop en mProve. De ambitie van Zorg Inkoop Netwerk Nederland is om samen te werken op inkoopgerelateerde onderwerpen, zoals de beschikbaarheid van voldoende medische hulpmiddelen, duurzaamheid, doelmatigheid en het delen van kennis.  

Tijdens de presentatie werd ook het landelijk meldpunt tekorten medische hulpmiddelen geopend door Ernst Kuipers, minister van VWS. Het landelijk meldpunt is een belangrijk onderdeel van Zorg Inkoop Netwerk Nederland. De bedoeling is dat het meldpunt door zorgorganisaties en leveranciers gebruikt wordt om (potentiële) tekorten te melden. De opvolging wordt vervolgens centraal gecoördineerd, geregistreerd en teruggekoppeld. Hierdoor wordt kennis en capaciteit gebundeld en effectief ingezet om de continuïteit en de kwaliteit van de zorg zoveel mogelijk te garanderen, ook bij leveringsproblemen van medische hulpmiddelen.  

‘Als je de handen ineenslaat met alle betrokken partijen, waaronder het landelijk meldpunt van Zorg Inkoop Netwerk Nederland, dan kun je voor alle patiënten en voor de zorgprofessionals het verschil maken’ aldus Minister Kuipers.


Lees hier ook het nieuwsbericht over de oprichting van Zorg Inkoop Netwerk Nederland

Lees hier meer over inkoop binnen Santeon