Nieuws

18 december 2022

Leergang Bestuurlijk Samenspel bereidt verpleegkundigen voor op rol binnen bestuur

Afgelopen jaar vond de eerste leergang Bestuurlijk Samenspel plaats voor de leden van de Verpleegkundige Staf Santeon. De leergang is een onderdeel van Santeon Spirit, een programma gericht op het versterken van de verpleegkundige beroepsgroep. Bij de leergang stond leren en inspireren centraal, met als doel verpleegkundigen voorbereiden op hun rol binnen het bestuur.

“De leergang is een waardevolle toevoeging in de doorontwikkeling van ons als (vice)voorzitters en van de verpleegkundige staven van de 7 ziekenhuizen. Inspirerende sprekers én het doorspreken met elkaar heeft ons verder gebracht, persoonlijk maar ook als Verpleegkundige Staf Santeon”, aldus Jacqueline van Houwelingen, Voorzitter Verpleegkundige Staf Santeon.

De leergang is een voorbeeld van het lerend platform dat Santeon beoogd te zijn: een plek waar we ons samen verder ontwikkelen en elkaar inspireren. Het verder professionaliseren van de verpleegkundige beroepsgroep is een belangrijk speerpunt voor Santeon. In 2023 vindt de leergang daarom wederom plaats voor leden van de verpleegkundige staven uit de Santeon ziekenhuizen. Benieuwd naar de andere activiteiten die Santeon binnen het programma Santeon Spirit ontwikkeld voor verpleegkundigen? Neem dan contact op met Caroline Otter, adviseur Verpleegkundige Staf Santeon via c.otter@santeon.nl.