Nieuws

15 november 2022

Santeon ziekenhuizen ontwikkelen patiëntgerichte infographic CVA

Samen met patiëntvereniging Hersenletsel.nl hebben de Santeon ziekenhuizen een infographic ontwikkeld voor mensen die een beroerte hebben doorgemaakt en direct vanuit het ziekenhuis naar huis zijn gegaan. De infographic wordt meegegeven bij ontslag en ingezet bij de nazorgpoli.

“Het is een concreet handvat om onzichtbare gevolgen in de spreekkamer bespreekbaar te maken” – Renske van den Berg-Vos, professor en neuroloog bij OLVG.

De infographic geeft patiënten informatie over wat zij kunnen verwachten van de gevolgen en het herstel in het eerste jaar na een herseninfarct.

“Je wordt eerst lichamelijk op de been geholpen, zodat je de dagelijkse dingen weer zo goed mogelijk kunt doen. Maar je weet niet wat voor geestelijke en cognitieve schade is aangericht, ik had geen idee. Bijkomende klachten waren voor mij onvoldoende duidelijk. Had iemand het me maar verteld.” – aldus een patiënt.

Benieuwd naar de infographic? Je vindt hem hier.

Experiment Uitkomstindicatoren
In het Experiment Uitkomstindicatoren wordt uitkomstinformatie toegankelijk gemaakt in de spreekkamer of in de kliniek. Patiënten krijgen op maat informatie over zorguitkomsten, zodat zij of hun naasten – samen met de zorgverlener – beter kunnen beslissen over welke zorg het beste bij hen past. Wil je meer informatie over samen beslissen bij CVA binnen het Experiment Uitkomstindicatoren? Bekijk dan onze website.

Conferentie Uitkomstgerichte Zorg
Ook verzorgen we tijdens de landelijke conferentie Uitkomstgerichte Zorg, blijvend in beweging op 8 december a.s. een deelsessie waarin wordt toegelicht hoe samen beslissen bij CVA in de praktijk wordt toegepast. Meer informatie over deze conferentie vind je hier.