Nieuws

12 april 2022

Santeon ontwikkelt animatie over medische vragenlijsten

Vanuit de zeven Santeon ziekenhuizen kwam het verzoek om een animatie te maken waarin we patiënten informeren over medische vragenlijsten en hen tevens willen aanmoedigen om deze vragenlijsten in te vullen. Graag tonen we jullie hierbij het resultaat.

De animatie legt op een korte en duidelijke manier uit hoe het invullen van een medische vragenlijst werkt en hoe belangrijk het voor de patiënt is om deze vragenlijst in te vullen. Hierdoor kan de zorg op maat nog beter afgestemd worden met de patiënt.

Zorgverleners willen graag weten hoe het met een patiënt gaat en wat belangrijk is voor de patiënt. Met hulp van de medische vragenlijsten verzamelen zij deze informatie. In de vragenlijsten kan de patiënt aangeven hoe het gaat, hoe de patiënt zich voelt of hoe hij/zij een behandeling ervaart. Bijvoorbeeld met betrekking tot pijn of vermoeidheid.

De uitkomsten van de vragenlijsten geven een goed beeld van hoe het met een patiënt gaat en wat hij of zij kan. Dit helpt bij het nemen van beslissingen in het ziekte- en behandelproces. De zorgverlener kan de uitkomsten anoniem vergelijken met de uitkomsten van andere patiënten. Zo kan de zorgverlener samen met de patient bepalen welke behandeling het beste bij hem of haar past. 

Bekijk hier de animatie