Nieuws

11 april 2022

Health Intelligence Platform Santeon in gebruik genomen

Na een lange periode van bouwen is afgelopen periode het gezamenlijke dataplatform van de Santeon ziekenhuizen HIPS (Health Intelligence Platform Santeon) in gebruik genomen. Via het platform kunnen de ziekenhuizen snel informatie met elkaar uitwisselen en vergelijken om te onderzoeken, de zorg te verbeteren en te innoveren.

Samen beschikken de ziekenhuizen namelijk over een groot volume aan waardevolle data rondom aandoeningen, behandelresultaten bij patiënten en de inzet van dure geneesmiddelen. Door deze data samen te brengen en te analyseren kunnen Santeon zorgprofessionals eenvoudiger ervaringen en resultaten delen.

Vooralsnog is HIPS in gebruik genomen voor drie aandoeningen binnen het Samen Beter Programma: borstkanker, heup- en knieartrose. De Santeon ziekenhuizen het St. Antonius Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis, het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en het Catharina Ziekenhuis zijn als eerste gestart. Het uiteindelijke doel is dat alle Samen Beter aandoeningen op HIPS gaan draaien en alle zeven ziekenhuizen hierop zijn aangesloten.

Animatie
Benieuwd hoe HIPS tot stand is gekomen en wat de kracht is van HIPS? Bekijk deze animatie maakt het allemaal duidelijk!

Heb je vragen over (de livegang van) HIPS? Neem dan contact op met support@santeon.nl.