Nieuws

23 maart 2022

Santeon deelt keuze-ondersteunende middelen via #samenbeslissennierschade

De impact van een nieraandoening op het leven van patiënten is groot. Tijdens het zorgproces komen zij op verschillende momenten voor belangrijke keuzes te staan.

In onderstaande animatie laten we deze momenten zien en tonen we de keuze-ondersteunende middelen die we hiervoor hebben ontwikkeld, zodat patiënten samen met hun zorgverleners kunnen beslissen welke zorg het beste past bij hun situatie. Komende weken gaan we  via #samenbeslissennierschade een aantal van deze middelen toelichten én delen we hoe samen beslissen wordt ervaren door patiënten en zorgverleners.

“De middelen helpen me om beter inzicht te krijgen in het verloop van mijn aandoening en ondersteunen me bij het nemen van de juiste beslissing, samen met mijn arts.” – aldus een patiënt

Ook behandelend artsen zijn enthousiast over de keuze-ondersteunende middelen die zij tot hun beschikking hebben om samen beslissen te bevorderen:

“Om samen beslissen en het gesprek in de spreekkamer te kunnen ondersteunen, hebben we tools ontwikkeld. Deze zorgen ervoor dat de zorg verbetert. En dat is wat wij als zorgverleners willen: de beste zorg leveren voor onze patiënten en daarin blijven verbeteren en vernieuwen.” – Iris Verbeek, internist-nefroloog in het Maasstad Ziekenhuis

Alle keuze-ondersteunende middelen worden ontwikkeld vanuit het Experiment Uitkomstindicatoren, onderdeel van het programma Uitkomstgerichtezorg van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Wil je meer informatie over de aandoening nierschade binnen het Experiment Uitkomstindicatoren? Bekijk dan de website van het Experiment Uitkomstindicatoren.