Nieuws

17 maart 2022

Santeon ontwikkelt patiëntgerichte infographic

Om nierpatiënten op een overzichtelijke manier van uitkomstinformatie te voorzien, hebben de Santeon ziekenhuizen een patiëntgerichte infographic over chronische nierschade ontwikkeld. Deze geeft patiënten inzicht in relevante zorguitkomsten. Zo weten patiënten beter wat ze kunnen verwachten van de zorg in een Santeon ziekenhuis.

“In de infographic worden gegevens duidelijk weergegeven. Sommige onderwerpen geven mij aanleiding tot het stellen van gerichte vragen aan het behandelteam, zoals ‘hoe is dit bij jullie ziekenhuis geregeld’?’” – aldus een patiënt

Ook behandelend artsen zijn enthousiast over de infograpic:
“Deze infographic voor patiënten is een mooie eerste stap in de transparantie van zorguitkomsten. We hebben de klinische data op een begrijpelijke en bruikbare manier voor nierpatiënten in een overzicht gezet, zodat zij snel en eenvoudig de informatie tot zich kunnen nemen. Dit kan hen helpen bij het krijgen van inzicht in de uitkomsten van een behandeling.” – René van den Dorpel, internist-nefroloog in het Maasstad Ziekenhuis

Binnen het Experiment Uitkomstindicatoren van Santeon, onderdeel van het programma Uitkomstgerichtezorg van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport, zijn meerdere keuze-ondersteunende middelen voor nierpatiënten en zorgverleners ontwikkeld. Ter ondersteuning van het gesprek in de spreekkamer is bijvoorbeeld een dashboard nierschade beschikbaar. Deze toont op een toegankelijke wijze individuele klinische en patiënt gerapporteerde uitkomsten. Voor keuze-ondersteuning bij de behandeling van nierschade is de keuzehulp nierfalen beschikbaar. Wil je meer informatie over de aandoening nierschade binnen het Experiment Uitkomstindicatoren? Bekijk dan de website van het Experiment Uitkomstindicatoren.

Patiëntgerichte infographic Chronische Nierschade
Impressie patiëntgerichte infographic Chronische Nierschade