Nieuws

28 oktober 2021

Samen Beter covid-19: een verbeterteam in tijden van crisis

In het voorjaar van 2020, tijdens de eerste coronagolf, zijn de Santeon ziekenhuizen ondanks alle hectiek gestart met een Samen Beter verbetertraject voor COVID-19. Wat leverde deze intensieve samenwerking de ziekenhuizen op en wat hebben we geleerd ten aanzien van het samenwerken ten tijde van crisis? Je leest het in het artikel dat we hierover optekenden met Zorgvisie.

‘Het covid-19 verbeterteam leerde ons dat, om tijdens een crisis snel te kunnen schakelen, continue investering en samenwerking nodig is. Het gaat dan om investeringen in: vertrouwen tussen zorgprofessionals, data-ontsluiting en -verwerking, communicatie en een netwerk waarin data-experts en zorgprofessionals uit verschillende organisaties kunnen samenkomen om veilig en vertrouwd te leren en te innoveren’ – Roald van Leeuwen, programmamanager Samen Beter bij Santeon.