Nieuws

18 november 2020

Lancering van de Santeon kennisbank

Tijdens het verpleegkundig webinar van afgelopen vrijdag is de Santeon kennisbank officieel live gegaan. Vanaf nu is het verpleegkundig onderzoek van de Santeon ziekenhuizen voor iedereen beschikbaar.

De Santeon verpleegkundige kennisbank is een website waarop Critically Appraised Topic’s (CAT’s), kwaliteitsprojecten en onderzoeksverslagen van verpleegkundigen (eventueel in opleiding) van alle Santeon ziekenhuizen worden verzameld. Op deze manier kunnen we leren van elkaar, kunnen we vervolgvragen stellen op eerdere kritische vragen en protocollen ‘evidence based’ maken.

Met de kennisbank kunnen verpleegkundigen groeien in het gebruik van evidence based practice en het stellen van kritische vragen. Via www.verpleegkundigekennisbank.nl of www.santeonkennisbank.nl is deze informatie toegankelijk en zijn voor alle Santeon ziekenhuizen de volledige documenten gratis op te vragen.

De verpleegkundige kennisbank is een laagdrempelige manier om informatie met elkaar uit te wisselen. Dat is waar Santeon ook voor staat. We zijn samen een netwerk van zeven ziekenhuizen.

Pieter de Bey, directeur Santeon