Nieuws

17 november 2020

Verpleegkundig webinar ‘Samen sterk als Santeon’ groot succes

Op 13 november 2020 werd live het Verpleegkundig webinar ‘Samen sterk als Santeon’ uitgezonden vanaf een tijdelijke studio. Meer dan 400 collega’s werden meegenomen in de virtuele wereld van verpleegkundig leiderschap, innovatie, de lancering van de verpleegkundige kennisbank, de Santeon Spirit en uitreiking van de Verpleegkundige Verbeterprijs 2020.

In de aanloop naar het webinar hebben we in alle Santeon ziekenhuizen bijzondere verpleegkundige verbeterinitiatieven verzameld. Afgelopen vrijdag konden de kijkers live stemmen voor het beste verbeterinitiatief. Met als winnaar van de Verpleegkundige verbeterprijs: Medisch Spectrum Twente met het verbeterinitiatief ‘Hartrevalidatie’.  Uiteraard zijn we trots op alle zeven verbeterinitiatieven. De zeven pitches zijn terug te zien via deze link naar de Verpleegkundige verbeterinitiatieven 2020.

Het was fijn om elkaar juist in tijden van COVID-19 zorg te ontmoeten en inspireren. En een mooi moment om de verpleegkundigen in hun kracht te zetten. We hebben na afloop veel positieve reacties gekregen. Dank aan alle verpleegkundigen voor jullie tomeloze inzet en enthousiasme. Samen staan we sterk voor de zorg van morgen!

Inzendingen voor de Verpleegkundige verbeterprijs 2020

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis – Verbeterinitiatief eerste golf COVID-19
Ingezonden door Lucia uit het Broek, Sofie Koenders & Nettie Arts
Catharina Ziekenhuis – White Noise
Ingezonden door Marjolein Groeneveld
Maasstad Ziekenhuis – Verantwoordelijkheden & taken per dienst op de afdeling Gynaecologie/Urologie
Ingezonden door Joyce Geneugelijk, Laura Karels & Demi Muijlaert
Martini Ziekenhuis – EBP dossier
Ingezonden door Jessica Cramer & Henriëtte Smid
Medisch Spectrum Twente – Hartrevalidatie
Ingezonden door Lotte ten Dam & Karin Szabo- te Fruchte
OLVG – Telefonische nazorg voor patiënten van 70 jaar en ouder met trauma na ontslag SEH
Ingezonden door Janneke Schuitenmaker & Saskia Rijkenberg
St. Antonius Ziekenhuis – Deltascan C2
Ingezonden door Malissa, Linda, Anja, Daphne, Joska, Marleen, Tijn, Susan, Carin en Nelleke