Nieuws

04 februari 2020 kanker

Vandaag is het Wereldkankerdag

Vandaag is het wereldkankerdag. In alle zeven Santeon ziekenhuizen behandelen we kanker en werken we in Santeon verband samen om de zorg voor verschillende soorten (borst-, long-, darm- en prostaat-) kanker te verbeteren. Op deze pagina kun je lezen hoe we als Santeon gezamenlijk bezig zijn om kleine verbeteringen door te voeren op het gebied van borstkanker.

In verschillende Santeon ziekenhuizen wordt vandaag speciaal aandacht besteed aan wereldkankerdag. Gister heb je misschien Maag-darmchirurg Anke Smits van het St. Antonius al gezien in het televisieprogramma van Jinek? In het kader van Wereldkankerdag heeft ze haar ervaringen als specialist op het gebied van kankerzorg gedeeld. Vandaag dragen medewerkers het paarse lintje en op de afdeling Oncologie organiseren verpleegkundigen en andere zorgverleners een informatiemarkt voor patiënten.

Het Maasstad Ziekenhuis heeft samen met Stichting OOK een actie opgezet om haar te doneren voor mensen die door chemotherapie hun haar verliezen. Lees hier meer over dit prachtige initiatief.

In het Catharina ziekenhuis zijn er vanmiddag 4 live uitzendingen over kanker die Cindy de Koning (bekend van NOS) presenteert. Tijdens de live-uitzendingen kunnen vragen via Facebook en Whatsapp worden ingestuurd. In de uitzendingen van App de Expert wordt een speciaal telefoonnummer bekend gemaakt waar direct vragen naartoe gestuurd kunnen worden.
Per tumorsoort heeft het ziekenhuis een e-mailadres opengesteld voor vragen. Het gaat om: longkanker@catharinaziekenhuis.nl, darmkanker@catharinaziekenhuis.nl, borstkanker@catharinaziekenhuis.nl en gynkanker@catharinaziekenhuis.nl.

Medisch Spectrum Twente heeft vandaag een speciale nazorgbijeenkomst “Genezen van kanker… en dan?”.

OLVG heeft vandaag haar logo op de kop gezet.

Je kunt vandaag zelf ook iets doen. Zet je logo of profielfoto een dag op zijn kop. Op Twitter is de hashtag #kankerzetjewereldopzijnkop vandaag trending om daarmee aandacht te vragen voor Wereldkankerdag.