Nieuws

18 januari 2018 2018congresJong Santeon congresPieter de Bey

Jong Santeon congres 18 januari 2018

Het eerste congres van Jong Santeon, afgelopen donderdag (18 januari) in het Martini Ziekenhuis, was een succes! Jong Santeon is het platform voor medewerkers t/m 35 jaar die werkzaam zijn bij één van de Santeon ziekenhuizen. Het geeft jonge professionals een podium om mee te denken over organisatiebrede onderwerpen zoals innovatie en andere actuele zaken. 

Het congres was snel volgeboekt en ondanks code rood (en de storm) waren veel medewerkers uit de verschillende Santeon ziekenhuizen aanwezig. Na een enthousiaste opening door Raad van Bestuur voorzitter Hans Feenstra was het woord aan Pieter de Bey, de directeur van Santeon. Hij belichtte de rol van Value- Based Health Care (VBHC) voor Santeon en de plannen voor de komende jaren. De deelnemers konden vervolgens drie verschillende workshops volgen: VBHC, Innovatie door Erik van Tol en een interactieve lezing door Albert Vlug. 

Kunstmatige intelligentie in de zorg 
Na de workshops stond Nicky Hekster klaar voor een lezing over IBM Watson en de rol van kunstmatige intelligentie in de zorg. Een duidelijk voorbeeld was volgens Nicky dat volgens de huidige hoeveelheid informatie die wordt aangeboden, een arts 29 uur per dag nodig heeft voor bijscholing en de juiste besluitvorming. De rol van Watson (800 miljoen documenten per minuut verwerken) kan de arts in de toekomst helpen om evidence based nóg betere besluiten te maken op gebied van behandeling en zorg voor de patiënt. Bevlogen spreker Jaap Bressers sloot de dag af door iedereen aan het denken te zetten over zijn eigen toegevoegde waarde, kracht en mogelijkheden. 

Jong Santeon 2019 in Rotterdam 
Volgend jaar wordt het congres georganiseerd door het Maasstad Ziekenhuis. Door de storm was Jong Maasstad helaas niet aanwezig voor het overdrachtsmoment maar het symbolische stokje (dat is gemaakt) wordt per post toegestuurd door de organisatie.