Nieuws

17 november 2021

Santeon deelt keuze-ondersteunende middelen via #samenbeslissenborstkanker

Borstkankerpatiënten komen tijdens hun zorgproces op verschillende momenten voor belangrijke keuzes te staan. Op deze momenten kunnen zij samen met hun zorgverleners beslissen welke zorg het beste aansluit bij hun specifieke situatie en behoeftes. In onderstaande animatie zie je de belangrijkste keuzemomenten voor borstkanker.

Voor deze keuzemomenten zijn door de Santeon ziekenhuizen keuze-ondersteunende middelen ontwikkeld. Komende weken gaan we via #samenbeslissenborstkanker een aantal van deze middelen toelichten én delen we hoe samen beslissen wordt ervaren door patiënten en zorgverleners.


Ook behandelend artsen zijn enthousiast over de keuze-ondersteunende middelen die zij tot hun beschikking hebben om samen beslissen te bevorderen:

“Als je in een Santeon ziekenhuis komt, kun je er van uitgaan dat je altijd samen met je zorgverlener kunt beslissen over de best passende behandeling.” – Annemiek Doeksen, oncologisch chirurg bij het St. Antonius Ziekenhuis.

“Met elkaar hebben we bepaald hoe we uitkomstinformatie in de spreekkamer willen inzetten voor samen beslissen. Daar zijn nu mooie interventies voor ontwikkeld.” – Yvonne van Riet, chirurg bij het Catharina Ziekenhuis.
 
Alle keuze-ondersteunende middelen worden ontwikkeld vanuit het Experiment Uitkomstindicatoren, onderdeel van het programma Uitkomstgerichtezorg van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Wil je meer informatie over de aandoening borstkanker binnen het Experiment Uitkomstindicatoren? Bekijk dan de website van het Experiment Uitkomstindicatoren.