Nieuws

12 juli 2021

Santeon werkt toe naar livegang Health Intelligence Platform Santeon (HIPS)

Op dit moment is Santeon, in gezamenlijkheid met alle Santeon ziekenhuizen, een dataplatform aan het bouwen: het Health Intelligence Platform Santeon (HIPS). Hierin kunnen we snel informatie met elkaar uitwisselen en vergelijken om te onderzoeken en te verbeteren. Als ziekenhuizen beschikken we samen over een groot volume aan waardevolle data rondom aandoeningen, behandelingen en behandelresultaten. Door deze data samen te brengen, te analyseren en met behulp van rapportages beschikbaar te maken, kunnen zorgprofessionals eenvoudiger ervaringen en resultaten delen.

HIPS vormt straks hét centrale platform voor alle data-analisten van de Santeon ziekenhuizen. Om goed samen te kunnen werken, is een zogeheten informatiemodel ontwikkeld. Hierdoor spreken we dezelfde taal en kunnen we nóg sneller data uitwisselen. Dat betekent tijd- en kwaliteitswinst! Andere grote voordelen van HIPS zijn dat we bepaalde dataverwerkingen kunnen automatiseren en we eenvoudig dashboards kunnen opleveren.

Santeon gaat vanaf september werken met HIPS. Het uiteindelijke doel is dat alle aandoeningen binnen het Santeon Samen Beter programma gebruik gaan maken van HIPS. Dit jaar wordt gestart met de eerste twee aandoeningen.

De manier waarop de Santeon ziekenhuizen samenwerken op gebied van dataverwerking en -analyse is innovatief en uniek in het zorglandschap, met name de wijze waarop we afspraken met elkaar hebben gemaakt in het eerdergenoemde informatiemodel. De ontwikkeling van HIPS wordt dan ook door veel professionals uit de zorg met grote interesse gevolgd, zowel nationaal als internationaal.