Nieuws

27 januari 2020

Santeon uitwisselingsprogramma voor leidinggevenden

Hoe gaan collega’s van andere ziekenhuizen te werk en wat kunnen we van elkaar leren? Binnen de Santeon ziekenhuizen starten we dit jaar met een uitwisselingsprogramma voor leidinggevenden. Op deze manier krijgen leidinggevenden een uniek kijkje in de keuken van andere ziekenhuizen en kunnen zij ervaringen en kennis delen met collega leidinggevenden.

Tijdens het eerste Santeon Congres voor leidinggevenden in november 2019 hebben de aanwezigen met veel enthousiasme kennis en ervaring uitgewisseld in de workshops en tijdens de netwerkmomenten. Om het leren van elkaar verder te stimuleren, starten we met dit Santeon uitwisselingsprogramma.

Halen en brengen
Het programma is gebaseerd op het principe van “halen en brengen”. We vragen de leidinggevenden die op uitwisseling gaan om kennis/informatie mee te nemen naar het ontvangende huis. Door het halen en brengen van kennis is er voordeel voor beide ziekenhuizen. Zo leren we van elkaar en versterken onze eigen professionele ontwikkeling binnen Santeon. De duur van een uitwisseling kan variëren van minimaal 2 dagen tot maximaal 5 dagen.

Uiteindelijk is de bedoeling dat er voor diverse doelgroepen in onze Santeon ziekenhuizen uitwisselingsprogramma’s georganiseerd worden.