Nieuws

04 september 2017 directeurLeonique NiessenPieter de BeyVBHC

Pieter de Bey nieuwe directeur Santeon

Pieter de Bey wordt met ingang van 1 december 2017 de nieuwe directeur van Santeon. De Bey is op dit moment werkzaam voor the Boston Consulting Group (BCG) in New York, waar hij verantwoordelijk is voor de strategische trajecten van enkele Amerikaanse zorgaanbieders. Hij heeft eerder in 2016 vanuit BCG Amsterdam een belangrijke bijdrage geleverd aan de organisatie van Value-Based Health Care (VBHC) binnen Santeon. Daarvoor was hij werkzaam voor ICHOM (International Consortium for Health Outcomes Measurement) dat een prominente rol speelt bij de verdere verspreiding van VBHC. 

Douwe Biesma, voorzitter Santeon: ”Ik ben erg blij met de komst van Pieter. We denken dat we met hem de juiste persoon in huis hebben om VBHC vanuit Santeon een krachtige impuls te geven. De eerdere samenwerking verliep zeer plezierig en we zijn erg content dat Pieter onze nieuwe directeur wil worden”. 

Pieter de Bey geeft aan dat hij veel zin heeft in zijn nieuwe functie bij Santeon. “Ik ben zeer gemotiveerd om een actieve bijdrage te leveren aan de verdere vormgeving van VBHC binnen Santeon. Santeon is een uniek samenwerkingsverband van zeven sterke ziekenhuizen die gezamenlijk grote stappen zetten om gezondheidsuitkomsten van hun patiënten meetbaar te verbeteren op een kosteneffectieve manier. Dat bestaat nog niet op veel plekken in de wereld. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de agenda van Santeon, die binnenkort geactualiseerd wordt in een nieuw Handvest”. 

Pieter wordt de opvolger van Leonique Niessen, die eerder dit jaar heeft aangekondigd Santeon per 1 november a.s. te verlaten.  Leonique stond aan het roer vanaf 1 augustus 2010.