Nieuws

05 augustus 2021

Webinar Waardegedreven Geboortezorg

Op 28 september presenteert Santeon samen met het BUZZ project van 19.30-21.00u het webinar Waardegedreven Geboortezorg. De ontwikkelingen en resultaten van twee programma’s op het gebied van waardegedreven zorg in de geboortezorg staan hierbij centraal.

Waardegedreven zorg krijgt momenteel veel aandacht; ongeveer 30 van de 71 verloskundige samenwerkingsverbanden werken hieraan. Er zijn inmiddels veel nieuwe ervaringen opgedaan met deze nieuwe manier van werken waarbij het écht luisteren naar de cliënt en het leren en verbeteren centraal staan. In dit webinar delen de projectleiders van het project Bespreken Uitkomsten van Zorg met de Zwanger (BUZZ) – waarbij ‘Samen Beslissen’ centraal staat – en de Adviseur Value- Based Health Care van het Santeon programma ‘Samen Beter’ – waarbij de focus ligt op leren en verbeteren – hun learnings en hun ervaringen.

Tijdens dit webinar bespreken Mariëlle van Pampus (gynaecoloog OLVG), Arie Franx (hoogleraar Verloskunde en Gynaecologie Erasmus mc), Hiske Ernst-Smelt (Buzz project) en Coco Levendag (Adviseur Value- Based Health Care Santeon) in een ronde tafel gesprek alle ontwikkelingen en resultaten. Aan het einde van dit webinar is er de mogelijkheid om interactief vragen te stellen via de chat.

Santeon heeft in maart het rapport geboortezorg uitgebracht, dit wordt ook aan tafel besproken. Dit rapport is hier na te lezen of te downloaden.

Aanmelden voor het webinar op 28 september kan hier.