Nieuws

14 mei 2019 2019CWZNVKFBprijs

Jacqueline Bos uit het CWZ heeft de NVKFB-proefschriftprijs gewonnen

We feliciteren Jacqueline Bos uit het CWZ met haar NVKFB-proefschriftprijs. 

Deze landelijke vereniging voor Klinisch Farmacologen reikt jaarlijks een prijs uit voor het beste proefschrift. In haar proefschrift beschrijft Jacqueline hoe een combinatie van educatie voor voorschrijvers en medicatiereviews door de ziekenhuisapotheker ervoor zorgt dat patiënten op de afdelingen minder bijwerkingen hebben. 

Deze methode is uitgedacht en als eerste toegepast in CWZ. Daarna is het met ZonMw subsidiegeld wetenschappelijk uitgetest in de Isala Klinieken (Zwolle) en het Meander Medisch Centrum (Amersfoort). Het project heeft landelijke navolging. De ziekenhuisapotheek van CWZ is een hele eigen onderzoekslijn gestart om de medicatieveiligheid in CWZ en daarbuiten te verbeteren.