Nieuws

17 oktober 2023 borstkankerSamen beslissenSamen Beterwaardegedrevenzorg

Meer inzicht in zorguitkomsten voor borstkankerpatiënten

Als Santeon ziekenhuizen hebben we een ‘patients like me dashboard’ ontwikkeld voor borstkankerpatiënten. De informatie uit deze dashboards geeft o.a. inzicht welke keuzes patiënten in een vergelijkbare situatie hebben gemaakt.

Naar aanleiding van inzichten vanuit een gebruikersonderzoek en de implementatiestudie, die mogelijk waren door een Pioneers in Healthcare voucher, wordt het dashboard nu geoptimaliseerd.  Zo voegen we data toe, doen we visuele aanscherpingen en kijken we naar het moment van inzet van het dashboard en het gebruiksgemak. Na ontwikkeling kan het dashboard getest worden in de spreekkamer, ook door ziekenhuizen buiten het Santeon samenwerkingsverband. 

“We hebben iets moois neergezet dat heel goed bruikbaar is, ook voor collega’s in andere ziekenhuizen” aldus Annemiek Doeksen, chirurg-oncoloog in het St. Antonius Ziekenhuis en Anneriet Dassen, chirurg-oncoloog in het Medisch Spectrum Twente.

Meer uitleg over het patients like me dashboard is te lezen in het interview met Annemiek Doeksen en Anneriet Dassen in ons magazine ‘Samen beslissen met uitkomstinformatie’ en op de website van het Experiment Uitkomstindicatoren.

Uitkomsten Samen Beter programma borstkanker 
Santeon vindt het belangrijk om transparant te zijn over de uitkomsten van Samen Beter programma’s. Zo willen we bijdragen aan een betere zorgkwaliteit.  Dit doen we door middel van patiëntgerichte infographics en onze Samen Beter rapporten, die met name bedoeld zijn voor zorgprofessionals.  

Heb je vragen over het Samen Beter programma borstkanker? Neem dan contact op met Anne Vogelaar of kijk op onze website.