Santeon investeert in de kwaliteit en professionaliteit van de verpleegkundigen. In ieder Santeon ziekenhuis wordt jaarlijks een prijs uitgereikt voor het beste Verpleegkundige Evicence Based Practice (EBP) onderzoek. Deze winnaars zijn de genomineerden voor de Santeon Verpleegkunde Prijs. De prijs dient als stimulans van het verpleegkundig onderzoek. Hiermee wordt een verbinding gelegd tussen een wetenschappelijk onderbouwde aanpak en verbetering van de zorg in de ziekenhuispraktijk. Elk jaar in november reikt Santeon de Verpleegkunde prijs uit om verpleegkundig onderzoek te stimuleren.  De afgelopen jaren hebben onderstaande verpleegkundigen de prijs gewonnen.

In 2019 is de prijs uitgereikt aan Lieke Hagedoorn en Linda Gerritsen uit het MST. Het onderzoek van Linda en Lieke heeft betrekking op het effect van ambulancevervoer op te vroeg geboren baby’s. 

In 2018 won Hanny Overbeek uit het St Antonius deze prijs. Hanny heeft onderzoek gedaan naar de bijwerkingen van chemokuren (HDM en BEAM) voorafgaand aan autologe stamceltransplantatie. Ze deed dit onderzoek samen met Maaike Sohne (hematoloog) en Yvonne Westerman (kwaliteitsfunctionaris).

In 2017 kregen Ilse-Marita Smeulders (Seniorverpleegkundige en lid VSB) en oud collega Marijke Sol de prijs. Zij presenteerden hun evidence based practice-project waarin zij het bladder protocol van de verpleegafdeling Orthopedie onder de loep namen.

In 2016 won Marije de Lange de verpleegkunde prijs met haar onderzoek Positieve urinetest voor cardiothorale chirurgie: behandelen of niet.

In 2015 mocht Ineke van de Pol, IC-verpleegkundige bij het St. Antonius Ziekenhuis de prijs in ontvangst nemen voor haar onderzoek Effect van nachtelijke geluidsreductie op de Intensive Care.

In 2014 won Marion Wissink, verpleegkundige in het Medisch Spectrum Twente, met haar onderzoek over het voorkomen van luieruitslag als allereerste de Verpleegkunde prijs.

1