Nieuws

11 januari 2024

Virtual Fracture Care app nu in vijf talen

In 2019 heeft OLVG de Virtual Fracture Care app (VFC-app) ontwikkeld. Patiënten met eenvoudig letsel krijgen dankzij deze app niet meer standaard een nacontrole na bezoek aan het ziekenhuis, maar kunnen thuis herstellen. De app is nu in vijf talen beschikbaar: Nederlands, Engels, Turks, Arabisch en Pools.

De VFC-app is een groot succes. De tevredenheid van patiënten blijft gelijk of verbetert, het aantal nacontroles neemt met ruim 90% af en het aantal huisartsbezoeken neemt niet toe. Door de app beschikbaar te maken in meer talen is het mogelijk om nog meer patiënten met simpel en stabiel letsel thuis zorg te bieden. Daardoor hoeven de patiënten niet meer voor een extra controle naar het ziekenhuis te komen. In samenwerking met het St. Antonius Ziekenhuis en Santeon is het concept verder ontwikkeld en uitgerold. Inmiddels maken 35 ziekenhuizen in Nederland gebruik van de VFC-app.

Over de VFC-app
Normaal gesproken krijgt bijna iedere patiënt met een verstuiking of botbreuk een afspraak voor nacontrole in het ziekenhuis. Dit is niet altijd nodig. De VFC-app ondersteunt een behandeling waarbij de patiënt het herstel zelf in handen heeft. Naast de app is er een speciale Breuklijn ingesteld. Dit is een telefoonnummer dat patiënten kunnen bellen bij vragen of toenemende pijn.

Na behandeling op de Spoedeisende Hulp of de Gipskamer krijgen patiënten voor vertrek duidelijke uitleg over de VFC-app. In de app vinden patiënten informatie over de behandeling, het herstel en de herstelperiode van het letsel. Maar ook voorbeeldvideo’s van oefeningen en het opnieuw aantrekken van de brace.

Bekijk de app hier.

Contact
Vragen over de Virtual Fracture Care app? Neem contact op met vfc@santeon.nl.