Nieuws

22 juni 2023

Alle Santeon ziekenhuizen leveren data aan op gemeenschappelijk platform HIPS

Het platform HIPS werd al een tijdje gebruikt door de meeste ziekenhuizen, maar nog niet eerder werd de data verzameld en vergeleken voor maar liefst vier Samen Beter aandoeningen. Waarbij knie-artrose de oude werkwijze zelfs volledig heeft losgelaten. Dat smaakt naar meer! Want uiteindelijk willen we alle Samen Beter aandoeningen via HIPS laten draaien, met als belangrijkste doel: steeds meer inzicht in de kwaliteit van de door ons geleverde zorg.

Naast het ‘geautomatiseerd’ leren en verbeteren via HIPS, kan het platform ook helpen bij het personaliseren van zorg doordat de grote hoeveelheid waardevolle data kan worden ingezet bij samen beslissen. Ook zijn we gestart met het monitoren van dure geneesmiddelen en zijn we op dit moment aan het kijken of we wetenschappelijk onderzoek kunnen doen via ons platform. Dit laatste doen we met het verbeterteam reuma. Samen met zorgprofessionals kijken we daarnaast naar het verbeteren van onze datakwaliteit.

Samen komen we er steeds meer achter hoe uniek HIPS is en hoeveel potentie het platform heeft. Deze kennis willen we niet voor onszelf houden. Bijgaande visual legt daarom uit hoe de datastromen lopen binnen HIPS en wat we ermee op kunnen leveren.

Voor een grotere weergave van de afbeelding kun je op de HIPS projectpagina terecht.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van HIPS? Neem dan contact met ons op!