Nieuws

04 juli 2022

HIPS wint de CIO Magazine Award voor Meest Innovatieve Ecosysteem

De Santeon Ziekenhuizen ontvangen voor het Health Intelligence Platform Santeon (HIPS) de CIO Magazine Award voor Meest Innovatieve Ecosysteem.

De award is een initiatief van ICT Media en bedoeld om innovatieve projecten te belonen en stimuleren. Vanuit een interdisciplinair projectteam is het brede dataplatform waar informatie en data snel uitgewisseld wordt ten behoeve van het verbeteren van zorg, innovatie, onderzoek en onderling kunnen benchmarken, ontwikkeld. En met succes.

Manager van het HIPS programma Renske Veenstra, Santeon directeur Pieter de Bey en stafvoorzitter Verenigde Medische Staf (VMS) Sjoerd Niehof waren op 23 juni bij de uitreiking aanwezig om de award in ontvangst te nemen. De ziekenhuizen houden met het winnen van deze prijs Lensor/Pon en Randstad Nederland achter zich.

In de Santeon ziekenhuizen en op het programmabureau wordt keihard gewerkt aan het mogelijk maken van het dataplatform. HIPS is de eerste stap van het verder verbeteren en digitaliseren van de zorg. Dat de Santeon ziekenhuizen gezamenlijk zo’n innovatief product voor elkaar hebben gekregen is uniek in Nederland.

“Met veel trots en bewondering zijn we de afgelopen jaren betrokken bij de ontwikkeling van het Health Intelligence Platform. Deze innovatie prijs geeft eens te meer aan dat we zaken realiseren die vernieuwend zijn. Dat gaat nooit zonder slag of stoot, zeker niet op deze schaal, maar stap voor stap komen we er. “ Aldus Maurice van den Bosch, Ale Houtsma, Cees Buuren en Sjoerd Niehof.