Nieuws

21 januari 2021

Tamara van Ark neemt persoonlijk Santeon boek in ontvangst

Vandaag nam Tamara van Ark, demissionair minister voor medische zorg en sport, het Santeon boek ‘Waardegedreven zorg, droom of werkelijkheid’ in ontvangst uit handen van de initiators en hoofdredacteuren van het boek. In het boek reflecteren een dertigtal ervaringsdeskundigen op tien jaar ervaring met waardegedreven zorg binnen de Santeon ziekenhuizen. Naast successen en uitdagingen voor de toekomst komen ook de risico’s en valkuilen in aan bod. Het boek is een antwoord op de toenemende interesse bij professionals binnen en buiten de Santeon ziekenhuizen om met waardegedreven zorg aan de slag te gaan.

Tamara van Ark over het boek:
‘Door de vele voorbeelden en concrete situaties maakt het boek goed inzichtelijk welke winst we op dit gebied kunnen behalen. Vanuit het ministerie ondersteunen we deze ambitie volledig.’

Ervaringen en (kritische) reflectie
In het boek delen ervaringsdeskundigen, van binnen en buiten Santeon, hun ervaringen met waardegedreven zorg en reflecteren op het thema. Het geeft de lezer een inkijk hoe de Santeon ziekenhuizen invulling geven aan waarde- en datagedreven zorg. Hierbij worden tien transformaties in de zorg beschreven die nodig zijn om echt waarde toe te kunnen voegen.

Het boek is ook een kritische reflectie. Bestuurders, wetenschappers, artsen, verpleegkundig specialisten, programmamanagers, projectleiders, onderzoekers en vele anderen vertellen over de successen en geleerde lessen. Maar ook over de risico’s van waardegedreven zorg, de vele barrières die nog beslecht moeten worden en wat volgens hen nodig is voor de toekomst.

Verkrijgbaarheid
Inmiddels is een eerste oplage van het boek binnen de Santeon ziekenhuizen verspreid en enthousiast ontvangen. Vanwege de positieve reacties verschijnt binnenkort een tweede druk die (tegen betaling) algemeen verkrijgbaar is. Op deze pagina kunt u zich aanmelden bij interesse in het boek.

Online overhandiging Santeon boek
Tamara van Ark neemt Santeon boek in ontvangst