Nieuws

16 oktober 2020

ICHOM lanceert indicatorenset voor COVID mede namens Santeon

Sinds de afgelopen weken neemt het aantal corona patiënten wereldwijd opnieuw toe. Coronazorg is intensief en er blijven veel zaken onbekend rondom het ziekteverloop. Op verzoek van ICHOM (International Consortium for Healthcare Outcomes Measurement) heeft Kees Brinkman (OLVG) namens Santeon de inhoudelijke voorzittersrol ingevuld om een standaard set uitkomstindicatoren te ontwikkelen voor de zorg rond corona.

“We hopen dat deze standaard set uitkomstindicatoren de belangrijkste uitkomsten van de zorg voor patiënten met COVID-19 vertegenwoordigen en dat deze kunnen worden beïnvloed door verbeteringen in het zorgproces. Sinds het nieuwe COVID virus is het belangrijk om de zorguitkomsten wereldwijd te evalueren om zo de best practices te herkennen,” zegt Kees Brinkman, voorzitter van de projectgroep (OLVG).

Met de indicatorenset – die inzichtelijk maakt wat de medische zorg voor patiënten oplevert – kunnen ziekenhuizen wereldwijd resultaten vergelijken en van elkaar leren. Vanaf nu kan het echte werk beginnen, namelijk het bijhouden van de uitkomsten die van belang zijn voor patiënten met COVID-19 en de data van de indicatorenset gebruiken om de zorg wereldwijd te verbeteren.

Lees ook het artikel over de corona verbetercyclus. Meer informatie over de indicatorenset voor COVID is te vinden op de website van ICHOM.