Nieuws

23 maart 2020

Value-Based Health Care Prize 2020

Momenteel draait de zorg om het bestrijden van het coronavirus. We waarderen de inzet van onze Santeon medewerkers in de ziekenhuizen enorm! Op dit moment krijgt Santeon waardering voor het verbeteren van de zorg in Nederland met een nominatie voor de Value Based Health Care Prize 2020.

Wat houdt deze prijs in?
Value-Based Health Care Center Europe reikt ieder jaar deze VBHC Prize uit. Deze prijs erkent en beloont initiatieven die innovatieve en waardegedreven zorg leveren. Nieuw dit jaar is het uitreiken van de VBHC Community Award. Voorafgaand aan het event kan door publiek gestemd worden op hun favoriet voor de winst van de VBHC Prize. Daarnaast mogen alle aanwezigen op het event ook hun stem uitbrengen. De winnaar van deze publieksprijs wordt bekend gemaakt tijdens het event. De datum van het event is wegens het coronavirus verzet naar 5 november 2019. Het stemmen en bekijken van de initiatieven is nog steeds mogelijk.

De genomineerden voor de Value-Based Health Care Prize 2020 zijn bekend gemaakt. Er zijn in totaal 13 initiatieven die kans maken op de 7e editie van de VBHC prijs. De genomineerden zijn zorgvuldig geselecteerd door de internationale jury bestaande uit verschillende VBHC experts waaronder prof. Kaplan en dr. Akerman. Prof. Michael Porter is wederom erevoorzitter van de Value Based Health Care Prize.

Wat is onze inzending en waarom zijn we genomineerd?
Het doel van het Santeon Samen Beter programma/ Santeon Together Better Program is om de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren door het bereiken van verbeterde patiënt uitkomsten en gereduceerde zorgkosten. Uniek aan dit programma is de implementatie van VBHC door samenwerking van de zeven Santeon ziekenhuizen op het gebied van veertien medische condities. Santeon maakt gebruik van patiënt uitkomsten om patiënten beter te informeren op individueel niveau en samen met hen te beslissen over de best passende zorg.

Wil je meer weten? Of je stem uitbrengen? Bekijk deze website van de VBHC Prize 2020.