Vacature: Promovendus PSMA-select


Wat zoeken we?
Wij zoeken een Promovendus (36 uur) voor het PSMA-select-project (Urologie). Standplaats nog nader te bepalen.

Voor het bepalen van de optimale behandeling van prostaatkanker is vaststellen van de aanwezigheid van lymfeklieruitzaaiingen cruciaal. Tot op heden is operatieve verwijdering van de klieren de enige betrouwbare manier om te zien of de tumor naar lymfeklieren is uitgezaaid. De reden hiervoor is dat conventionele beeldvormende technieken onvoldoende betrouwbaar zijn. De indicatie voor de lymfklierdissectie wordt momenteel gesteld op basis van kansberekening (nomogram). Echter, operatieve verwijdering is niet alleen kostbaar, maar geeft ook kans op complicaties zoals bloedingen, infectie en lymfoedeem. Recentelijk heeft een veelbelovende scan zijn intrede gedaan, de zogenaamde PSMA PET/CT. Gebruik van deze scan heeft de potentie het aantal operatieve lymfeklieroperaties drastisch omlaag brengen, resulterend in minder invasief diagnostisch onderzoek voor de patiënt en meer kosten-efficiëntie voor de maatschappij. Dit vraagstuk zullen we onderzoeken in een nieuwe studie vanuit Santeon in samenwerking met Prostaatkankernetwerk Nederland, de PSMA-select studie. Santeon heeft voor de uitvoer van dit onderzoek financiering vanuit ZonMW ontvangen.

Santeon als werkomgeving
Je komt te werken bij Santeon. Als promovendus werk je ook samen met het programmabureau van Santeon, in Utrecht. Daar werken we met ongeveer 30 mensen aan de ondersteuning van gezamenlijke programma’s en projecten, om de samenwerking tussen de zeven Santeon ziekenhuizen te stimuleren.

Wie ben jij?

  • Een promovendus (basisarts) met enige aantoonbare ervaring met wetenschappelijk onderzoek en/of publiceren
  • Je hebt affiniteit met urologie (ambitie tot uroloog is een pré)
  • Academisch denkniveau
  • Je kunt goed organiseren
  • Bereidheid tot (inter-) nationaal reizen
  • Je beheerst het Engels goed
  • Ambitie om onderzoeksresultaten op (inter-)nationale congressen te presenteren
  • Je bent in deze functie een echte ambassadeur van Santeon

Wat bieden wij?
Wij bieden een promotietraject voor in principe 4 jaar, begeleid door het studieteam bestaande uit urologen en epidemiologen uit St. Antonius ziekenhuis en Canisius-Wilhelmina ziekenhuis.

Hierbij beschik je over een reisbudget en researchondersteuning in de vorm van datamanagers en statistici. Je krijgt een werkplek wordt in onderling overleg bepaald. Daarnaast heb je tweewekelijks overleg met de copromotoren en de overige leden van het onderzoeksteam. Er is regelmatige afstemming met de Santeon VBHC werkgroep Prostaatcarcinoom.

De functie van promovendus is volgens ziekenhuis CAO ingeschaald in FWG 55. Inschaling vindt plaats op basis van meegebrachte kennis en ervaring.

We bieden een jaarcontract van 36 uur per week met uitzicht op verlenging tot 4 jaar. Tevens naast een uitdagende wetenschappelijke werkomgeving binnen een groot landelijk oncologisch netwerk, goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?
Wil je meer informatie over deze functie? Neem contact op met dr. J.P. van Basten (uroloog Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis), tel 024-3658098 of dr. R.C.N. van den Bergh (uroloog St. Antonius ziekenhuis, Nieuwegein/Utrecht), tel 088-3202594.

Solliciteren
Graag ontvangen we jouw sollicitatiebrief en CV voor 28 september via het volgende mailadres secretariaat@santeon.nl. Daarna vinden de gespreksronden plaats op nog nader te bepalen tijdstippen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

1