Vacature: Projectleider Santeon – Zorg & ICT (SAG project)

Standplaats Utrecht, 32 – 36  uur per week

Wat zoeken we?
Wij zijn op zoek naar een resultaatgerichte en verbindende projectleider op het raakvlak van zorg en ICT. In deze functie werk je samen met een projectgroep bestaande uit verschillende disciplines waaronder datascientists, BI-specialisten en een ontwikkelteam t.b.v. het te ontwikkelen informatieproduct. Ook schakel je waar dat nodig is met zorgprofessionals. Voor het hieronder beschreven project werk je samen met een werkgroep van ICT-apothekers en ziekenhuis implementatieteams bestaande uit (ziekenhuis)apothekers en een longoncoloog. Als projectleider draag je zorg voor de algehele leiding van het project en rapporteer je over de voortgang ervan aan de programmamanager I&I.

Achtergrond
Binnen Santeon is onlangs het project ‘Gepast gebruik van immunotherapie bij longkanker patiënten op basis van uitkomstverwachtingen’ (het SAG project) gestart. Het doel van het project is om een informatieproduct te ontwikkelen dat op basis van “realtime-realworld” data inzicht geeft in de toepassing en uitkomsten van dure geneesmiddelen bij longkankerpatiënten. Het informatieproduct zal inzicht geven in het gepast gebruik van geneesmiddelen op basis van de aantallen eigen patiënten per Santeon ziekenhuis. Santeon breed wordt er conform de basisprincipes die we binnen Santeon hanteren geanalyseerd en vergeleken. Deze analyses zullen inzicht geven in wat de waarde is van het continueren van therapieën en een gesprek op gang brengen binnen de longoncologie werkgroep richting een aangepast beleid.

Dit project loopt tot juli van 2022, gedurende dit project is er uitzicht op het leiden van andere Zorg-ICT-gerelateerde projecten in Santeon-verband en het Health Intelligence Platform Santeon. Je komt te werken op het programmabureau van Santeon in Utrecht. Met enige regelmaat ben je ook aanwezig in de Santeon ziekenhuizen.

Santeon als werkomgeving
Je komt te werken bij Santeon. Santeon is een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen die streven naar de hoogste kwaliteit van medische zorg, veiligheid en gastvrijheid. Als projectleider kom je te werken op het programmabureau van Santeon, in Utrecht. Daar werken we met ongeveer 30 mensen aan de ondersteuning van gezamenlijke programma’s en projecten, om de samenwerking tussen de zeven Santeon ziekenhuizen te stimuleren.

Naast het programmabureau als werkomgeving heb je intensief van doen met medewerkers en zorgprofessionals in de aangesloten ziekenhuizen. Het zal regelmatig voorkomen dat je ook in die ziekenhuizen aanwezig bent voor het uitvoering geven aan deze functie.

Bij Santeon zijn de farmacie gerelateerde onderwerpen georganiseerd binnen het Domein Farmacie & Farmacotherapie. Het domein is opgedeeld in portefeuilles die worden gedragen door de apothekers in de zeven Santeon ziekenhuizen. Als projectleider heb je te maken met de ICT-apothekers die participeren in het Farmadatabase ICT apothekers overleg.

Wie ben jij?

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau en kennis en ervaring met IT/ICT projecten in de zorg;
  • Kennis en ervaring binnen de farmacie is een pré;
  • Je bent gedreven en verantwoordelijk, een teamspeler en pro-actief.
  • Je bent resultaatgericht, een echte planner en hebt een hands-on mentaliteit.
  • Je hebt je bewezen in het leiden van projecten in complexe organisaties.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (ook op het digitale vlak), bent prettig in de omgang, zoekt samenwerking en weet mensen te verbinden en hebt een goed ontwikkelde schrijf- en rapportagestijl;
  • Je kunt snel schakelen en bent stressbestendig in een hectische/dynamische werkomgeving;
  • Je hebt inzicht in en begrip voor de bestuurlijke- en organisatorische context waarin dit project zich afspeelt;
  • Je begrijpt het krachtenveld in ziekenhuizen en in het bezit van vaardigheden om hiermee om te kunnen gaan: omgevingsbewustzijn, tact, overtuigingskracht, besluitvaardigheid, overwinnen van weerstanden, overbruggen van belangentegenstellingen, adviseren en samenwerken;
  • Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar voor het project.

Wat bieden wij
Een heel gave baan binnen een jong en dynamisch team. De mogelijkheid om een breed netwerk op te bouwen en jezelf verder te ontwikkelen. Als projectleider krijg je een arbeidsovereenkomst met één van de Santeon ziekenhuizen en ressorteer je onder de Programmamanager I&I. Je wordt primair gepositioneerd binnen Santeon. We bieden een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd. De functie van projectleider is volgens ziekenhuis CAO ingeschaald in FWG 60. Inschaling vindt plaats op basis van meegebrachte kennis en ervaring.

Meer weten?
Wil je meer informatie over deze functie? Neem contact op met Renske Veenstra Programmamanager I&I via r.veenstra@santeon.nl of Jeroen Schurink Coördinator Farmacie via j.schurink@santeon.nl. We nemen dan snel contact met je op.

Solliciteren
Graag ontvangen wij jouw sollicitatie met CV voor woensdag 4 november 2020 via het volgende e-mailadres: secretariaat@santeon.nl o.v.v. je naam en projectleider IT/SAG. Voor vragen over het sollicitatieproces kan contact worden gezocht met het secretariaat via: 030 – 252 4180. De eerste gesprekken worden digitaal gepland op 12 en 13 november via MS Teams.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.