Vacature: Projectleider Santeon – Zorg & ICT (HIPS)

Standplaats Utrecht, 32 – 36  uur per week

Wat zoeken we?
Wij zijn op zoek naar een resultaatgerichte en verbindende projectleider op het raakvlak van zorg en ICT.

In deze functie werk je samen met verschillende project- en werkgroepen bestaande uit verschillende disciplines waaronder datascientists, BI-specialisten, ICT-functionarissen en vertegenwoordigers vanuit de Santeon ziekenhuizen. Ook schakel je waar dat nodig is met zorgprofessionals en zorgmanagement. Als projectleider draag je zorg voor de algehele leiding van het aan jou toegewezen project en rapporteer je over de voortgang ervan aan de programmamanager I&I.

Achtergrond
Binnen Santeon is aan het begin van 2020 het HIPS (Health Intelligence Platform Santeon) programma gestart. Dit programma bestaat uit verschillende projecten gericht op het kunnen benutten van de patiëntdata van de zeven ziekenhuizen teneinde zorg te kunnen verbeteren en op termijn ook wetenschappelijk onderzoek mee te kunnen uitvoeren. Het programma heeft in samenwerking met alle zeven Santeon huizen een goede eerste start gemaakt en de eerste projecten bevinden zich in de afrondende fase. Dat betekent dat er afspraken zijn gemaakt over het te hanteren datamodel en de schop in de grond is gezet voor het realiseren van de benodigde ETL-processen en –faciliteiten, zowel binnen de ziekenhuizen als op Santeon-niveau.

In de komende periode zal een nieuwe reeks van projecten worden gedefinieerd die verdere ontwikkeling van het HIPS mogelijk moeten maken. De projecten zullen starten aan het begin van 2021 en hebben looptijden variërend van een half jaar tot anderhalf jaar. Je komt te werken op het programmabureau van Santeon in Utrecht. Met enige regelmaat ben je ook aanwezig in de Santeon ziekenhuizen.

Santeon als werkomgeving
Je komt te werken bij Santeon. Santeon is een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen die streven naar de hoogste kwaliteit van medische zorg, veiligheid en gastvrijheid. Als projectleider kom je te werken op het programmabureau van Santeon, in Utrecht. Daar werken we met ongeveer 30 mensen aan de ondersteuning van gezamenlijke programma’s en projecten, om de samenwerking tussen de zeven Santeon ziekenhuizen te stimuleren.

Naast het programmabureau als werkomgeving heb je intensief van doen met medewerkers en zorgprofessionals in de aangesloten ziekenhuizen. Het zal regelmatig voorkomen dat je ook in die ziekenhuizen aanwezig bent voor het uitvoering geven aan deze functie.

Wie ben jij?

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau en kennis en ervaring met IT/ICT projecten in de zorg;
  • Je bent gedreven en verantwoordelijk, een teamspeler en pro-actief.
  • Je bent resultaatgericht, een echte planner en hebt een hands-on mentaliteit.
  • Je hebt je bewezen in het leiden van projecten in complexe organisaties.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (ook op het digitale vlak), bent prettig in de omgang, zoekt samenwerking en weet mensen te verbinden en hebt een goed ontwikkelde schrijf- en rapportagestijl;
  • Je kunt snel schakelen en bent stressbestendig in een hectische/dynamische werkomgeving;
  • Je hebt inzicht in en begrip voor de bestuurlijke- en organisatorische context waarin dit project zich afspeelt;
  • Je begrijpt het krachtenveld in ziekenhuizen en in het bezit van vaardigheden om hiermee om te kunnen gaan: omgevingsbewustzijn, tact, overtuigingskracht, besluitvaardigheid, overwinnen van weerstanden, overbruggen van belangentegenstellingen, adviseren en samenwerken;
  • Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar voor het project.

Wat bieden wij
Een heel gave baan binnen een jong en dynamisch team. De mogelijkheid om een breed netwerk op te bouwen en jezelf verder te ontwikkelen. Als projectleider krijg je een arbeidsovereenkomst met één van de Santeon ziekenhuizen en ressorteer je onder de Programmamanager I&I. Je wordt primair gepositioneerd binnen Santeon.

We bieden een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd. De functie van projectleider is volgens ziekenhuis CAO ingeschaald in FWG 60. Inschaling vindt plaats op basis van meegebrachte kennis en ervaring.

Meer weten?
Wil je meer informatie over deze functie? Neem contact op met Renske Veenstra Programmamanager I&I via r.veenstra@santeon.nl. We nemen dan snel contact met je op.

Solliciteren
Graag ontvangen wij jouw sollicitatie met CV voor woensdag 4 november 2020 via het volgende e-mailadres: secretariaat@santeon.nl o.v.v. je naam en projectleider IT/HIPS. Voor vragen over het sollicitatieproces kan contact worden gezocht met het secretariaat via: 030 – 252 4180. De eerste gesprekken worden digitaal gepland tussen 9 en 13 november via MS Teams.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.