Vacature: Projectleider Onderzoeksagenda
(24 uur per week)

Wij zoeken een parttime projectleider (24 uur per week) als onderdeel van een team van ondersteuners dat gezamenlijk het onderzoek binnen de Santeon Onderzoeksagenda faciliteert.

Waardegedreven zorg vormt het fundament van Santeon en is onlosmakelijk verbonden met wetenschappelijk onderzoek. Voor 15 patiëntengroepen (aandoeningen) zijn verbeterteams actief in de zeven Santeon ziekenhuizen. Om de strategische doelstellingen van Santeon – in lijn met het Integraal Zorgakkoord – te ondersteunen en tegelijk wetenschappelijk onderzoek binnen Santeon te versterken is de Santeon Onderzoeksagenda vastgesteld.

De Santeon Onderzoeksagenda bevat zes actuele hoofthema’s: 1) Implementatie- en evaluatieonderzoek naar verbeterinitiatieven in de verbeterteams, 2) Onderzoek naar personalisering van zorg, 3) Implementatie- en evaluatieonderzoek naar digitalisering van zorg, 4) Onderzoek naar kosten in relatie tot uitkomsten binnen waardegedreven zorg, 5) Onderzoek naar doorontwikkeling en verankering Waardegedreven zorg, 6) Onderzoek naar real-world effectiviteit van interventies.

Op elk van deze thema’s worden teams van onderzoekers gevormd onder leiding van ervaren onderzoekers (de ‘lead’ en ‘co-lead’ onderzoekers). Om het onderzoek op deze hoofdthema’s aan te jagen investeren de Santeon huizen daarnaast in fulltime senior onderzoekers (1 onderzoeker per hoofdthema).

Santeon behoort tot de internationale top op het gebied van waardegedreven zorg. Als projectleider onderzoeksagenda draag je bij aan de ondersteuning en coordinatie van dit programma teneinde het naar een nog hoger nivo te brengen.

Specifieke werkzaamheden zijn:

 • Spil in organisatie rondom onderzoeksagenda (denk aan voorbereiden van een bijeenkomst met NzA of met VWS, etc), maar ook in vragen beantwoorden/contacten onderhouden met leads/coleads.
 • Het organiseren/voorbereiden van bijeenkomsten zoals overleggen met de Stuurgroep Onderzoek & Innovatie, bijeenkomsten leads/coleads, maar later ook van de postdocs en hopelijk promovendi.
 • In staat om inhoudelijk stukken voor te bereiden (zoals het maken van presentaties en het schrijven van beleidsdocumenten).
 • Het uitwerken van een communicatieplan op aanwijzing van leidinggevenden en in samenwerking met Marketing & Communicatie.
 • Link met andere programma’s zoals Samen Beter/ Zorgtransformatie door verbeterteams van informatie te voorzien of informatie op te halen, link richting wetenschapsbureaus waar nodig/ wenselijk, etc.
 • In staat om mee te denken over de doorontwikkeling van de onderzoeksagenda. Samen met het hoofd Bureau Onderzoek & Innovatie en de manager wetenschapsontwikkeling werk je aan het creëren van nieuwe kansen voor wetenschappelijk onderzoek en het versterken van de verbinding tussen onderzoek en praktijk.

Santeon als werkomgeving
Je komt een paar dagen in de week te werken bij Santeon. Santeon is een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen die streven naar de hoogste kwaliteit van medische zorg, veiligheid en gastvrijheid. Als projectleider kom je te werken op het programmabureau van Santeon, in Utrecht. Daar werken we met ongeveer 50 mensen aan de ondersteuning van gezamenlijke programma’s en projecten, om de samenwerking tussen de zeven Santeon ziekenhuizen te stimuleren.

Wie ben jij?

 • Een projectleider die succesvol (deel) projecten tot een goed einde brengt, binnen budget en op tijd.
 • Je ben geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek en laat je graag leiden door vraagstukken uit de dagelijkse praktijk.
 • Je hebt een achtergrond in geneeskunde, gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen of aanverwante studierichtingen.
 • Je bent initiatiefrijk, creatief, en (essentieel) goed in samenwerken.
 • Je beheerst het Engels goed.
 • Je beheerst het Nederlands uitstekend (voertaal tijdens het onderzoek).
 • Je bent bedreven in het snel creeren van presentaties.

Interne kandidaten (vanuit een van de Santeon ziekenhuizen) hebben voorrang op externe kandidaten.

Wat biedt Santeon jou?
Een afwisselende baan in een uitdagende werkomgeving in een flexibel en hecht team. Het betreft een fulltime functie voor 24 uur per week op basis van een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor initieel nog een jaar. De functie van projectleider is volgens ziekenhuis CAO ingeschaald in FWG 55-60. Inschaling vindt plaats op basis van meegebrachte kennis en ervaring.

Meer weten?
Wil je meer informatie over deze functie? Neem contact op met Michael Koenders (hoofd onderzoek & innovatie) via 06-10860683.

Solliciteren
Graag ontvangen wij jouw sollicitatie met CV voor 8 maart 2024  via het volgende e-mailadres: hr@santeon.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

1