Vacature: Programmamanager Santeon Professional
(32-36 uur per week)

Wil jij werken bij dé koploper op het gebied van zorgtransformatie? Bij Santeon kun je echt het verschil maken voor de zorgprofessional van de toekomst! Voor Santeon zijn wij op zoek naar een ervaren programmamanager met een warm hart en een koel hoofd. Iemand met een groot hart voor de ziekenhuiszorg, een vernieuwende visie op HRMD en een passie voor veranderkundige vraagstukken. Een verbinder pur sang, die zich moeiteloos beweegt tussen de bestuurders, medisch specialisten, verpleegkundigen, HRM directeuren en leerhuismanagers van de zeven Santeon ziekenhuizen. Ben jij als geen ander in staat de transitie naar de zorgprofessional van de toekomst te faciliteren? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen?
Je werkt samen met Bureau Onderzoek & Innovatie aan visie, strategie en projecten om Santeon als lerende organisatie, met 35.000 zorgprofessionals in de zeven Santeon ziekenhuizen, verder te ontwikkelen. Het programma Santeon Professional bestaat uit vier disciplines: de Verpleegkundige Staf Santeon, de Santeon Medisch Specialist, de portefeuille HR en de portefeuille Leerhuizen/opleidingen.

In de afgelopen jaren is het domein Santeon Professional een sterk team geworden, dat naast de programmamanager bestaat uit een projectleider, een adviseur en een secretaresse. Als programmamanager werk je samen met de voorzitter(s) van de vier disciplines. Met deze vier verschillende professionalgroepen zet je samen de lijnen uit.

Het programma wordt aangestuurd door de stuurgroep Lerende organisatie, bestaande uit een lid van het bestuur van Santeon, de directeur van Santeon, een voorzitter medische staf en een voorzitter verpleegkundige staf. Je bereidt de stuurgroep voor, stelt met betrokkenen het jaarplan samen en geeft hieraan uitvoering.

Met het toenemende tekort aan zorgprofessionals en de komst van het Integraal Zorgakkoord moet de noodzakelijke transformatie worden gemaakt naar passende zorg. Hiervoor zijn veranderingen in de cultuur van de ziekenhuizen en het gedrag van zorgprofessionals nodig. Als programmamanager Santeon Professional leid je projecten met betrekking tot deze veranderingen en adviseer en ondersteun je stakeholders hierin.

Vanuit het programma Santeon Professional lever je tevens een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de doelen van het programma Zorg bij jou. Met het programma Zorg bij jou zet Santeon volop in op digitale passende zorg. Het uitgangspunt is digitale zorg als het kan, zelfmonitoring en -management thuis als het bijdraagt en een bezoek aan het ziekenhuis alleen als het nodig is. Dit vraagt een herinrichting van zorg en gezondheid, waarbij de focus ligt op een nieuwe benadering richting patiënten en een nieuw zorgverleningsmodel, geleverd vanuit de huidige zorgprofessionals. Samen met de zorgprofessionals bedenk je innovatieve manieren om medewerkers een andere manier van werken te laten omarmen en voor hen hiermee het werkplezier te verhogen. Je maakt gebruik van best practices en weet door verbinding en vakmanschap draagvlak te creëren om deze over te nemen.

Je krijgt functioneel leiding van Pieter de Bey (directeur Santeon) en rapporteert aan de stuurgroep Lerende organisatie. Ook word je onderdeel van het programmamanagementteam van Santeon, waarin de integraliteit van alle programma’s van Santeon wordt geborgd.

Wat neem je mee?

• Je bent organisatiesensitief en een verbinder pur sang en weet vanuit vertrouwen en expertise sterke coalities te bouwen met de stakeholders in de ziekenhuizen.
• Je hebt ervaring met complexe veranderkundige projecten in ziekenhuizen.
• Je hebt een vernieuwende visie op strategisch HRMD in de ziekenhuissector, waarbij je ook snapt hoe technologie toe te passen in arbeidsprocessen.
• Je beschikt over een helikopterview en bent in staat om strategie te vertalen naar een jaarplan en concrete projecten/programma’s.
• Je bent een strategische denker die ook de handen uit de mouwen steekt.
• Je bent een ‘oliemannetje’ die de voorzitters en portefeuillehouders in positie houdt.
• Je laat leiderschap en lef zien door stevig te staan voor de koers van je programma’s, waarbij je eventuele weerstand met inhoudelijke argumenten en sociale behendigheid weet te managen.
• Je ziet kansen en gebruikt je eigen creativiteit om deze te benutten. Je bent daarbij in staat om out-of-the-box te denken.
• Je bent zelf startend en daadkrachtig.
• Je hebt een universitair denk- en werkniveau.

Verder ben je een geroutineerde programmamanager die de programma’s op tijd, geld en kwaliteit stuurt en rapporteert over de voortgang aan de directeur en de stuurgroep. Onze ideale kandidaat komt uit de ziekenhuiswereld en heeft affiniteit met de disciplines binnen het programma.

Over Santeon
Santeon is een toonaangevend samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen in Nederland. Santeon werkt al meer dan 15 jaar samen aan vernieuwing en verbetering van zorg, met value based healthcare als leidend principe, en is hier koploper in. Santeon ondersteunt de ziekenhuizen bij het organiseren en faciliteren van medisch en verpleegkundig leiderschap en bij het koppelen van implementatie en onderzoek. Ook adviseren zij bij de co-development met patiënten en verzekeraars. Het vormt een plek waar de dagelijkse ziekenhuishectiek op de achtergrond staat, waar wordt nagedacht over de langere termijn en waar tijd is voor uitzoomen en reflectie. Met een visie: het vormgeven aan waarde gedreven zorgtransformatie voor een toekomstbestendige zorg.

Op het programmabureau in Utrecht werken zo’n 45 medewerkers in verschillende teams aan programma’s en projecten binnen de Santeon ziekenhuizen. De organisatie hecht waarde aan samenwerking, transparantie en kennisdeling. Gedrevenheid en teamspirit kenmerken de cultuur, met een warm hart voor de zorg.

Wat biedt Santeon jou?
Een afwisselende baan in een uitdagende werkomgeving in een flexibel en hecht team. Het betreft een functie voor 32-36 uur per week voor onbepaalde tijd met in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar. Je werkt op het gezellige kantoor in Utrecht en deels thuis werken is mogelijk. Afhankelijk van je kennis en ervaring, biedt Santeon je een bruto jaarsalaris van €90.262 tot €110.392. Als je al in een Santeon ziekenhuis werkt, is de mogelijkheid om deze functie vanuit je huidige rechtspositie uit te oefenen bespreekbaar.

Geïnteresseerd?
Is dit de functie waarin jij al je passie, kennis en ervaring kwijt kunt? Stuur dan uiterlijk 3 december je motivatiebrief en curriculum vitae aan secretariaat@santeon.nl. Santeon heeft Berenschot Search gevraagd te helpen bij de invulling van deze vacature. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Berenschot Search, met Marie-Jeanne Giesen (06-57597948) of met Jolanda Salari (06-21234148). Zij vertellen je graag meer over de functie!

Solliciteren
Geïnteresseerde kandidaten worden uitgenodigd voor een oriënterend gesprek met Berenschot Search op 7 of 13 december. Berenschot komt op basis hiervan tot een voordracht van kandidaten aan Santeon. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor kennismaking met Santeon op het programmabureau in Utrecht op 20 december. Een pre-assessment maakt deel uit van de procedure. Mogelijk volgt aan het einde van de procedure een volledig assessment. We streven ernaar de procedure in 2023 af te ronden.

1