Vacature: Onderzoeksstage Santeon

 

Voor het programmabureau van Santeon in Utrecht zijn we op zoek naar een stagiair(e) die ons gaat helpen met de evaluatie van het Santeon Samen Beter programma.

Santeon Samen Beter programma 
De zeven Santeon ziekenhuizen werken sinds 2016 op basis van de Value-Based Health Care (VBHC) methodiek. Dat doen we voor vijftien aandoeningen: borstkanker, prostaatkanker, heupartrose, knieartrose, longkanker, CVA, colorectaal kanker, reuma, nierschade, geboortezorg, coronairlijden, IBD, heupfractuur, diabetes en COVID-19. Het aantal aandoeningen wordt in de komende jaren verder opgeschaald. Het doel van het Samen Beter programma binnen Santeon is om uitkomstindicatoren en andere kwaliteitsinformatie te gebruiken om per aandoening een verbetercyclus op te zetten om daarmee de zorg te verbeteren. Uniek – niet alleen in Nederland, maar ook internationaal – is dat de verbetercyclus samen met zeven Santeon ziekenhuizen wordt vormgegeven; we delen en bespreken resultaten en verbeterinitiatieven onderling. Hierdoor ontstaat een groot leer- en ontwikkelplatform.

De stage

Inmiddels zijn er binnen de zeven Santeon ziekenhuizen al tal van kwaliteitsverbeteringen gerealiseerd en tegelijkertijd ligt er ook nog ontzettend veel verbeterpotentieel. Graag leren we om sneller en beter te verbeteren en daarom evalueren we constant het programma.  Hiervoor zijn we op zoek naar een gemotiveerde masterstudent(e) in de richting van biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen, epidemiologie of een andere gezondheidszorg gerelateerde master. Tijdens je stage zal je de tot nog toe gerealiseerde kwaliteitsverbeteringen en de financiële effecten daarvan gaan uitzetten tegen de kosten van de uitvoer van het programma. We bieden een stageplaats voor de duur van 3-6 maanden en niet te vergeten de mogelijkheid om kennis te maken met onze unieke en innovatieve manier van werken en het verbeteren van de gezondheidszorg! Startdatum van de stage kan in nader overleg worden bepaald en standplaats is Utrecht.

Meer informatie of interesse?
Stuur een mailtje naar Roald van Leeuwen, programmamanager van het VBHC programma (r.vanleeuwen@santeon.nl). We nemen dan zo snel mogelijk contact me je op!