Vacature: Onderzoeker Zorgevaluatie

We zoeken een enthousiaste onderzoeker die wil bijdragen aan de zorgevaluatie van het programma Zorg bij jou op verschillende domeinen, zoals zorguitkomsten, zorgkosten en implementatie-uitkomsten. In samenwerking met o.a. senior onderzoekers en medici werk je aan de evaluatie van Zorg bij jou voor meerdere aandoeningen. Daarbij verzorg je de literatuurreview, de coördinatie van de dataverzameling en preparatie en de uitvoer van de statistische analyse van de zorgevaluatie binnen de verschillende domeinen. Ook de uiteindelijke rapportage over de uitkomsten valt onder jouw taken. Vanuit deze zorgevaluatie leggen we een stevig fundament voor verder wetenschappelijk onderzoek naar de effecten op kwaliteit en doelmatigheid van de gezondheidszorg van Zorg bij jou.

Santeon als werkomgeving
Als onderzoeker maak je onderdeel uit van het vaste team van Santeon en werk je in basis vanuit het programmabureau in Utrecht (deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden). Daar werkt een jong team van ca. 50 personen aan de ondersteuning van gezamenlijke programma’s en projecten binnen de zeven Santeon ziekenhuizen. Samenwerking, vernieuwing, gedrevenheid en teamspirit kenmerken onze cultuur. Naast je collega’s op het programmabureau werk je intensief samen met teams in de zeven Santeon ziekenhuizen.

Binnen Santeon werkt Bureau Onderzoek & Innovatie aan het vereenvoudigen van gezamenlijk onderzoek en innovatie binnen de 7 Santeon ziekenhuizen en ondersteunt het bureau bij subsidiewerving voor gezamenlijke onderzoeks- en innovatieprojecten.  Het bureau bestaat uit een programmamanager, een subsidieadviseur, twee senior onderzoekers, een adviseur wetenschap en een manager wetenschapsontwikkeling. Binnen Santeon bestaat de Santeon onderzoeksagenda, waarin de huizen samenwerken aan wetenschappelijk onderzoek op thema’s zoals digitale zorg, passende zorg, implementatie, uitkomsten in relatie tot kosten, real-world effectiviteit van interventies en verankering en doorontwikkeling van waardegedreven zorg.

Zorg bij jou
Onder de naam Zorg bij jou werken we aan het realiseren van hybride zorg. Hierbij werken de Santeon ziekenhuizen samen om patiënten passende hybride zorg te bieden: thuis als het kan en bij de zorgverlener als het nodig is. Vanuit het virtuele medisch servicecentrum (MSC) bieden we zorgdiensten aan zoals thuismonitoring. We beschikken met onze zeven topklinische ziekenhuizen over de noodzakelijke schaalgrootte in patiëntvolume en data. Door het bundelen van onze krachten kunnen we met elkaar onze patiënten veel slimmere zorgoplossingen bieden. Zorg bij jou is inmiddels gestart voor vijf aandoeningen, waaronder zwangerschapsdiabetes, COPD en hartfalen. Komend jaar zullen meerdere andere aandoeningen ook starten met hybride zorgpaden via Zorg bij jou. Op termijn is het de bedoeling dat samenwerkingspartners uit de eerste- en tweede lijn, zoals huisartsen, apotheken, VVT en andere ziekenhuizen, kunnen deelnemen aan het platform.

Wat zoeken we in jou?
Ben je een harde, leergierige werker die zelfstandig en gestructureerd werkt? Ben je proactief, analytisch sterk en vind je het leuk om bij te dragen aan onderzoek dat ernaar streeft de gezondheidszorg beter en efficiënter te maken? Heb je interesse en affiniteit met digitale zorgpaden? Dan zoeken wij jou! 
Wij vragen verder:

 • Een afgeronde relevante WO-opleiding, zoals epidemiologie, biomedische wetenschappen, (technische) geneeskunde of gezondheidswetenschappen. Een afgerond promotieonderzoek is een pré.
 • Ruime kennis van en ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethoden. Kennis en ervaring van de analyse van log-data is gewenst.
 • Iemand die communicatief sterk is.
 • Iemand die goed zelfstandig kan worden, maar ook makkelijk samenwerkt.
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk)
 • Spin in het web die met alle lagen in ziekenhuisorganisatie kan overleggen.

Wat bieden wij?
Een uitdagende functie in een plezierige, dynamische en inspirerende werkomgeving, met veel ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid.
Het betreft een functie voor 32-36 uur per week voor bepaalde tijd met in eerste instantie twee keer een contract voor de duur van één jaar.
En verder:

 • De functie van onderzoeker is volgens ziekenhuis CAO ingeschaald in FWG 60. Inschaling vindt plaats op basis van meegebrachte kennis en ervaring.
 • Een flexibele reiskostenregeling, waarbij we duurzaam vervoer stimuleren.
 • Een eindejaarsuitkering van ruim 8%.
 • Vakantiegeld van ruim 8%
 • 144 uur vakantieverlof, een persoonlijk levensfasebudget van 57 uur verlof en de ruimte om te werken aan jouw eigen ontwikkelingswensen.
 • Een pensioenregeling bij PFZW.
 • Voordeel op jouw ziektekostenpremie met onze collectieve ziektekostenverzekering. Keuze uit IZZ of Zilveren Kruis Achmea.
 • Kortingen op verzekeringen en financiële diensten van Centraal Beheer Achmea.
 • Onbeperkt toegang tot e-learnings.
 • De keuze in arbeidsvoorwaarden die bij jou passen via het Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Michael Koenders, programmamanager Bureau Onderzoek en Innovatie (m.koenders@santeon.nl) of via 06-10860683

Solliciteren
Stuur je motivatiebrief en CV naar hr@santeon.nl voor 8 maart 2024. Daarna hoor je snel of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

1