DATA ENGINEER (JUNIOR OF SENIOR)
Standplaats Utrecht, 32-36 uur.

Word jij enthousiast van het verbeteren van de gezondheidzorg? Heb je een passie voor data en houd je van sparren met verschillende stakeholders? Solliciteer dan vandaag nog en word onderdeel van ons ambitieuze team!

Wie zoeken we?
Binnen Santeon zijn we op zoek naar een nieuwe collega data engineer. Wil jij een bijdrage leveren aan het beschikbaar krijgen en stellen van medische data voor toekomstige zorgprocessen en data-analyse?  Dan zijn wij op zoek naar jou! Naast technische vaardigheden zoeken we een echte teamspeler met hart voor de gezondheidszorg.

In deze functie werk je in een multidisciplinair team samen aan de development en operations van onze gezamenlijke cloud oplossing en on-prem producten in de ziekenhuizen. Dit doe je samen met je collega’s in het ICT & Informatiseringsdomein bij het programmabureau van Santeon, maar ook samen met je collega’s uit de 7 Santeon ziekenhuizen.

Achtergrond
In 2021 hebben we samen met onze ziekenhuizen gebouwd aan onze cloud oplossing HIPS (Health Intelligence Platform), met als doel: patiëntdata van de zeven Santeon ziekenhuizen middels een uniforme werkwijze ontvangen, om zorg te kunnen verbeteren binnen onze (toonaangevende) Value-Based Healthcare trajecten en op termijn ook efficiënter wetenschappelijk onderzoek te faciliteren.

Samen met collega’s uit de Santeon ziekenhuizen zijn er applicaties ontwikkeld om data lokaal (on-prem) te verzamelen, standaardiseren en anonimiseren. Het centrale HIPS data platform verwerkt deze data tot zorgpad-KPI’s en stelt de data beschikbaar voor ad-hoc analyse. We maken momenteel vooral gebruik van Sql, Go(-lang), Azure DevOps, Docker en enkele componenten binnen de Azure cloud. Binnen Santeon wordt, naast HIPS, ook gewerkt aan een nieuwe, landelijke, thuis-monitoring dienst. Deze dienst zorgt voor de extra uitdagingen op het gebied van real-time beschikbaarheid van data, workflow binnen het zorgproces en implementatie van AI. We zoeken dus ook iemand met slimme ideeën en oplossingen.

Santeon als werkomgeving
Je komt te werken op het programmabureau van Santeon in Utrecht. Santeon is een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen die streven naar de hoogste kwaliteit van medische zorg, veiligheid en gastvrijheid. Bij het programmabureau werken we met ongeveer 50 collega’s aan de ondersteuning van gezamenlijke programma’s en projecten, om de samenwerking tussen de zeven Santeon ziekenhuizen te stimuleren en te faciliteren.  

Van medewerkers op het programmabureau wordt verwacht dat ze oog hebben voor de belangen van de deelnemende ziekenhuizen én het belang van de samenwerking als geheel. Dit vraagt om een flexibele en dienstbare houding en het geduld om plannen soms meer dan één keer uit te leggen. We weten met elkaar de verbinding te leggen en doelen te bereiken.

Wat neem jij mee?

 • Je hebt aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau
 • Je bent IT-technisch onderlegd (bijvoorbeeld in de richting van Business Analytics, Computer Science, Econometrie of een andere technisch relevante studie) of kunt laten zien dat je (ruime) ervaring hebt als data-engineer.
 • Je houdt van je vak en wil er steeds beter in worden. Je leert graag nieuwe technieken en bent en blijft goed op de hoogte van ontwikkelingen in het data werkveld; 
 • Je beschouwt producten van jezelf en anderen met een nieuwgierige en kritische blik; 
 • Je bent analytisch, nauwkeurig, klantgericht en communicatief vaardig;  
 • Je vindt het leuk om jouw kennis en ervaring te delen met collega’s; 
 • Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar (32 uur);
 • Ervaring met SQL, Go(-lang), Python of vergelijkbare talen is een pré.
 • Ervaring in de wereld van de zorg is een pré.

Junior
Van onze junior collega verwachten we verder:

 • Dat je leergierig bent en je wil groeien in dit vak;
 • Dat je een proactieve houding hebt en vragen durft te stellen;
 • Dat je kritisch op je eigen werkt bent.

Senior
Van onze senior collega verwachten we verder:

 • Dat je aantoonbaar ruime ervaring hebt in het ontwikkelen en onderhouden van data ETL-processen en/of RESTful API’s;
 • Dat je aantoonbaar ruime ervaring hebt met SQL en (daarnaast) Go, C# of vergelijkbare talen;
 • Dat je junior collega’s helpt ontwikkelen door je kennis en ervaring met ze te delen en ze hierin te coachen;
 • Dat je mensen kunt enthousiasmeren en mee kunt nemen in je plannen;
 • Ervaring met het werken met Git, CI/CD-processen en gebruik van een cloud-omgeving.

Wat bieden wij jou?

Een heel gave baan binnen een jong, groeiend, multidisciplinair team van Santeon. De mogelijkheid te werken met de nieuwste Cloud technologie en samen te werken met externe partners. Je bouwt mee aan de toekomst van Santeon en onze data-agenda. Je krijgt de kans om hier mede vorm aan te geven.

Als data engineer krijg je een arbeidsovereenkomst met één van de Santeon ziekenhuizen en resorteer je onder de programmamanager ICT & Informatisering. We bieden je een jaarcontract met uitzicht op verlenging. De functie van data engineer wordt volgens de ziekenhuis CAO ingeschaald en inschaling vindt plaats op basis van meegebrachte kennis en ervaring.  

Meer weten?
Wil je meer informatie over deze functie? Neem contact op met ons secretariaat via secretariaat@santeon.nl of via 030-2524180 We nemen dan snel contact met je op. 

Solliciteren
Graag ontvangen wij jouw sollicitatie met CV voor 20 januari 2023 via het volgende e-mailadres: secretariaat@santeon.nl o.v.v. je naam en Data Engineer Santeon (geef hierbij ook aan of je solliciteert op de junior of senior rol). Je krijgt van ons altijd een bevestiging van ontvangst.

Wanneer we enthousiast zijn over je motivatie en CV, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Deze gesprekken worden gepland tussen 30 januari en 3 februari 2023 bij ons op kantoor in Utrecht

Zijn we beide enthousiast, dan wordt er een tweede gesprek gepland. Vinden we een match, dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces.

Voor vragen over het sollicitatieproces kan contact worden gezocht met het secretariaat via: 030 – 252 4180.

We zijn op zoek naar een collega in loondienst, sollicitaties vanuit een ander verband (zoals ZZP of detachering) hebben dus geen zin.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

1