Wie zoeken we?
Santeon is op zoek naar een junior en senior Data Engineer/BI-specialist voor 32-36u per week.
Hebben data modellen en ETL-processen geen geheimen voor jou? Ben je daarnaast een nieuwsgierige, kritische maar ook nauwkeurige collega? Leer je snel en ben je van alle markten thuis? Werk je graag samen? En wil je graag je vaardigheden inzetten om de zorg te verbeteren? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zijn namelijk op zoek naar twee data engineers.

In deze functie bouw je niet alleen oplossingen, maar je zorgt er ook voor dat ze goed blijven werken. Je geeft om je vak en denkt vóór je iets doet. Dit doe je samen met je collega’s in het ICT & Informatiseringsdomein bij het programmabureau van Santeon en met je collega’s in de zeven ziekenhuizen. Als team werken we nauw samen met onze data scientists, technische collega’s uit de Santeon ziekenhuizen, projectleiders en medisch professionals.

Achtergrond
Binnen Santeon is begin 2020 het HIPS (Health Intelligence Platform Santeon) programma gestart. Dit programma bestaat uit verschillende projecten gericht op het kunnen benutten van de gezondheidsgegevens uit de zeven Santeon ziekenhuizen zodat zorgprofessionals inzichten uit deze gegevens kunnen inzetten om de zorg te verbeteren. Op termijn willen we hiermee ook wetenschappelijk onderzoek kunnen uitvoeren.
Met het HIPS programma bouwen we voort op ervaringen die we hebben opgedaan met de Farmadatabase en eerdere trajecten voor de ontwikkeling van een gezamenlijke Santeon database. Tegelijkertijd zoeken we naar integratie met nieuwe technieken. De Farmadatabase is een datawarehouse dat al een aantal jaren operationeel is en onze apothekers ondersteunt met inzichten over medicatiegebruik.

Het HIPS programma heeft in samenwerking met alle zeven Santeon huizen een goede start gemaakt en er staat nu een eerste versie van het gloednieuwe gezamenlijke dataplatform. We hebben afspraken gemaakt met de zeven ziekenhuizen over het te hanteren datamodel en de eerste ETL-processen, zowel binnen de ziekenhuizen als op Santeon-niveau, zijn gerealiseerd. Het HIPS data platform is gebouwd in Microsoft Azure en gebaseerd op Databricks. De data wordt aangeleverd conform het generieke informatiemodel (gebaseerd op de zorginformatie bouwstenen, ZIBs).

We werken samen met de BI-specialisten en data-analisten in de ziekenhuizen om de code voor data extractie en analyse te kunnen hergebruiken, conform het principe eenmaal ontwikkelen en zevenmaal implementeren. Het betreft naast een technische uitdaging dus ook een uitdaging om over de muren van de ziekenhuizen heen met elkaar samen te werken en elkaar te versterken.
Als data engineer kom je aan de wieg te staan van dit platform en deze community: je kunt het zelf mede vormgeven en door ontwikkelen.

Santeon als werkomgeving
Je komt te werken op het programmabureau van Santeon in Utrecht. Santeon is een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen die streven naar de hoogste kwaliteit van medische zorg, veiligheid en gastvrijheid. Bij het programmabureau werken we met ongeveer 40 collega’s aan de ondersteuning van gezamenlijke programma’s en projecten, om de samenwerking tussen de zeven Santeon ziekenhuizen te stimuleren en te faciliteren.

Van medewerkers op het programmabureau wordt verwacht dat ze oog hebben voor de belangen van de deelnemende ziekenhuizen én het belang van de samenwerking als geheel. Dit vraagt om een flexibele en dienstbare houding en het geduld om plannen soms meer dan één keer uit te leggen. We weten met elkaar de verbinding te leggen en doelen te bereiken.

Wat neem jij mee naar Santeon?
• Je hebt aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau
• Je bent IT-technisch onderlegd (bijvoorbeeld in de richting van Business Analytics, Computer Science, Econometrie of een andere technisch relevante studie) of kunt laten zien dat je ruime ervaring hebt als data-enigineer/BI-specialist;
• Je houdt van je vak en wil er steeds beter in worden. Je leert graag nieuwe technieken en bent en blijft goed op de hoogte van ontwikkelingen in het data werkveld;
• Je beschouwt producten van jezelf en anderen met een nieuwgierige en kritische blik;
• Je bent analytisch, nauwkeurig, klantgericht, meedenkend en communicatief vaardig;
• Je vindt het leuk om jouw kennis en ervaring te delen met collega’s;
• Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar (32 uur);
• Ervaring in de wereld van de zorg is een pré.

Senior functie
Van onze senior collega verwachten we verder:
• Dat je aantoonbaar ruime ervaring hebt in het ontwikkelen van data modellen en ETL-processen;
• Dat je aantoonbaar ruime ervaring hebt met SQL, Python of R;
• Dat je junior collega’s helpt ontwikkelen door je kennis en ervaring met ze te delen en ze hierin te coachen;
• Dat je mensen kunt enthousiasmeren en mee kunt nemen in je plannen;
• Ervaring met het werken in de Microsoft cloud en tools zoals Azure Data Factory, Azure SQL Server en Databricks is een pré.

Junior functie
Van onze junior collega verwachten we verder:
• Dat je leergierig bent en je wil groeien in dit vak;
• Dat je een proactieve houding hebt en vragen durft te stellen;
• Dat je kritisch op je eigen werkt bent.

Wat bieden wij jou?
Een heel gave baan binnen een jong, groeiend, multidisciplinair team van Santeon. De mogelijkheid te werken met de nieuwste Cloud technologie en samen te werken met externe partners. Je bouwt mee aan de toekomst van Santeon en onze data-agenda. Je krijgt de kans om hier mede vorm aan te geven.

Als data engineer krijg je een arbeidsovereenkomst met één van de Santeon ziekenhuizen en resorteer je onder de programmamanager ICT & Informatisering. We bieden je een jaarcontract met uitzicht op verlenging. De functie van data engineer wordt volgens de ziekenhuis CAO ingeschaald en inschaling vindt plaats op basis van meegebrachte kennis en ervaring.


Meer weten?
Wil je meer informatie over deze functie? Neem contact op met Bram Wesselo, Data Architect via b.wesselo@santeon.nl. We nemen dan snel contact met je op.

Solliciteren
Graag ontvangen wij jouw sollicitatie met CV voor 6 december 2021 via het volgende e-mailadres: secretariaat@santeon.nl o.v.v. je naam en Data Engineer HIPS (geef hierbij ook aan of je solliciteert op de junior of senior rol). Je ontvangt van ons altijd een bevestiging van ontvangst.

Wanneer we enthousiast zijn over je motivatie en CV, zullen we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Deze gesprekken zullen digitaal worden gepland in week van 6 december. Zijn we beide enthousiast, dan zal er een tweede gesprek fysiek in Utrecht gepland worden (vanaf 13 december). Vinden we een match, dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Voor vragen over het sollicitatieproces kan contact worden gezocht met het secretariaat via: 030 – 252 4180.

We zijn op zoek naar een collega in loondienst, sollicitaties vanuit een ander verband (zoals ZZP of detachering) zullen wij dan ook afwijzen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

1