Nieuws

03 januari 2022

Vacature: Secretaris Bestuur (32-36 uur per week)

Wat zoeken we?

Een Secretaris Bestuur (32-36 uur) voor het Santeon programmabureau.

Santeon als werkomgeving

Santeon is een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen met waardegedreven zorg als leidend principe. We werken als lerende organisatie toe naar de beste uitkomsten voor onze patiënten, op doelmatige manier geleverd. We doen dit via personalisatie, standaardisatie en digitalisering van zorg. Als Secretaris kom je te werken op het programmabureau van Santeon in Utrecht, natuurlijk deels digitaal. Bij het programmabureau werken we met ongeveer 30 mensen, in nauwe samenwerking met de ziekenhuizen, aan gezamenlijke programma’s en projecten gericht op het versnellen van vernieuwing.

Santeon zoekt een Secretaris Bestuur die als ambtelijk secretaris de besluitvorming stroomlijnt én de realisatie van onze Santeon strategie veranderkundig ondersteunt. Je opdrachtgevers zijn de directeur en bestuurders van Santeon, te weten de zeven Raden van Bestuur (RvB) en Stafvoorzitters. Je werkt hierbij nauw samen met de Secretarissen RvB van de ziekenhuizen. Tevens stuur je het secretariaat van het Santeon programmabureau aan.

Ben jij een verbinder in hart en nieren, sterk in theorie en toepassing van veranderkundige principes en goed bekend met strategie en de vertaling daarvan naar uitvoering? Ben je daarnaast een stevige organisator met goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, neem je op natuurlijke wijze leiding in het professionaliseren van de governance en ben je graag een spin-in-het-web in een professioneel netwerk? Solliciteer dan direct op deze veelzijdige functie!

Wat ga je doen?

In deze veelzijdige rol combineer jij de coördinatie van soepele strategische besluitvorming en verandermanagement tussen de zeven Santeon ziekenhuizen met het aansturen van het Santeon secretariaat.

In de rol van Secretaris Bestuur ben je (mede)auteur van notities en presentaties en steeds bezig met het effectiever maken van het netwerk Santeon. Je bereidt besluitvorming voor, stuurt vanuit principes van goed verandermanagement en zorgt voor afstemming met de Santeon programmamanagers en stuurgroepen. Achteraf zie jij toe op de opvolging van genomen besluiten. Ook kan je gevraagd worden om (deel)projecten te leiden.

Als leidinggevende van het secretariaat zorg je voor een duidelijke taakverdeling en een prettige onderlinge samenwerking, met oog voor ontwikkeling en werkplezier. We vinden het als Santeon programmabureau belangrijk dat we een goede thuisbasis zijn voor de professionals die voor het programmabureau werken. Jij draagt daar in jouw rol ook aan bij.

Je bent tevens de schakel tussen de zeven Secretarissen van de RvB, denkt mee over strategische vraagstukken en bent een enthousiaste ambassadeur voor Santeon.

Jouw werkzaamheden:

 • voorbereiden, coördineren en ondersteunen van de strategische besluitvorming en opvolging ervan (governance) op Santeon niveau, in nauwe samenwerking met de directeur;
 • bijdragen aan het versterken van het Santeon netwerk op alle niveaus;
 • het maken van (beleids)notities, presentaties en besluitdocumenten t.b.v. besluitvorming;
 • aansturing van het secretariaat (4-5 fte);
 • (mede)zorgdragen voor een goede thuisbasis voor de Santeon professionals van het programmabureau;
 • contactpersoon/linking pin voor de zeven Secretarissen RvB
 • indien nodig het leiden van (deel)projecten.

Jij:

 • hebt een relevante HBO+ of universitaire  opleiding;
 • hebt ervaring met (ondersteuning van) strategie en uitvoering in een grote organisatie (bij voorkeur in de zorg);
 • hebt een proactieve houding;
 • bent een echte verbinder;
 • hebt communicatieve vaardigheden: je maakt makkelijk verbinding en hebt inlevingsvermogen;
 • bent betrouwbaar: je komt je afspraken na;
 • kan goed plannen en organiseren;
 • hebt een vlotte pen: ervaring met het schrijven en uitwerken van beleidsstukken en projectplannen;
 • hebt affiniteit met en bij voorkeur ervaring in de ziekenhuiszorg.

Jouw kerncompetenties:

 • zelfstandigheid
 • plannen en organiseren
 • voortgangscontrole
 • omgevingsbewustzijn
 • klantgerichtheid

Wat bieden wij?

Een afwisselende baan in een uitdagende werkomgeving. Het betreft een functie voor 32-36 uur per week voor onbepaalde tijd met in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar. De functie van Secretaris Bestuur is volgens CAO Ziekenhuizen ingedeeld in FWG65. Inschaling vindt plaats op basis van meegebrachte kennis en ervaring. De bedrijfscultuur kenmerkt zich door een klantgerichte instelling, dynamisch, zakelijk en no-nonsense, met een warm hart voor patiëntenzorg en onze professionals.

Meer weten?

Wil je meer informatie over deze functie? Neem contact op met Caroline Reijnen, programmamanager Santeon (via 06-209 567 32) of Pieter de Bey, directeur Santeon (via p.debey@santeon.nl).

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en CV naar secretariaat@santeon.nl voor 23 januari a.s.

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 27 januari (tussen 13.00 en 15.30u) of 31 januari (tussen 14.00 en 17.00u) op het Santeon kantoor in Utrecht of digitaal. Een tweede ronde vindt begin februari plaats. De functie is per direct beschikbaar.

Bij gelijke geschiktheid zullen interne kandidaten (uit Santeon ziekenhuizen) voorrang hebben.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.